Jump to content

totalna puš…a


branko5

Preporučene objave

prilikom predaje zahtjeva za status Hrvi, a pošto nisam znao za pravilnik,“teta“ mi je ubacila i bolest osteoporoze, kao i lom jednog kralješka nakon pregleda dokumentacije.(tu sam strašno pogriješio dozvolivši to), a moja nova dr. nije znala napraviti obradu za komisiju te mi je čak prikazala i operaciju slijepog crijeva od 12-te godine i rekla da tako mora - bojala se. (a i kako mogao sakriti papire od osteoporoze, kada se vide u fotokopiji kartona). Mislim da je Esadov odgovor Borovini na to pitanje bio: „Borovina,ti si taj koji određuje što će doći komisiji od liječničkih nalaza na komisiju“. Naravno sve je to bilo poslije umirovljenja (1993). Žalio sam se na odluku PLP za postotak omjera rat-mir kao i na postotak PTSP-a,što su mi na komisiji prilikom žalbe otresli o nos. dr je rekao kako sam i previše dobio i postotak RVI-a i postotak omjera. (bio je nadrndan i jako ljut). Sada me zanima sljedeće: pošto sam 30% RVI na rame trajno i 20% na psih.oboljenje privremeno; ukupno 40% privremeno do kraja godine i omjer 50-50 vojno-civilno, opća,status dragovoljca,mirovina 4.250 kn, (naravno nisam dobio trajno, vjerovatno zbog žalbe), tražim odgovore na sljedeća pitanja,pa mi znalci pomozite.u nalaženju odgovora.

1.Kako povećati omjer mirovine vojno-civilno,odnosno da li to znači da istovremeno moram dokazivati kako mi je psihički sve gore(što i jest),a slati i papire od osteoporoze i dokazivati da se ista smanjuje što je istina. Smanjila se za 30%. Mislim da je nastala zbog poremećaja hormona i stesa, kao i od tableta za bolove,a doktori to ne vjeruju već kažu da je to nasljedno i nema veze s ratom. 2.Da li sam se smio žaliti,ili je trebalo sačekati da dobijem trajno pa cijeli ciklus ponovo pokrenuti,a „tetu“ otkantati prilikom ponovne predaje u uredu za obranu. 3.Da li će mi prilikom predaje nove dokumentacije (ako predam ponovo za 2 godine) naći stare papire od prijašnjih komisija, te sve živo poništiti ili spriječiti povećanje postotka rat-mir zbog osteoporoze ako je slučajno ne saniram do kraja ili da mijenjam županiju,pa predam papire u drugoj za komisiju? Sada sam malo bolje upoznat sa zakonima i procedurom. Šteta što ranije nisam znao za Legalis,već sam slučajno nabasao. Zanimaju me mišljenja znalaca, jer ih stvarno ima, a ako je i Esad na forumu, molio bih da i on komentira ako hoće. Stvarno sam se sje…o svojim nepoznavanjem procedure,zakona i pravilnika,te ne znam da li uopće mogu išta promjeniti ili sam totalno ispu….o?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad ti preostaje jedino da čekaš odgovor na žalbu nemoj nagađati da je uzrok ovo ili ono nisi ti ništa pogrješio za sve postoji mogučnost otklona budi strpljiv u čekanju pitaj redovito na forumu što učiniti netko četi već biti od koristi neka te ne zabrinjava privremenost to je samo postupak procedure

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po neznam koji put ponavljam da se ne piše žalba na rješenje ma kakvo ono bilo osim u slučaju kad je vidljiva neka pogreška u rješenju a koja utjeće na konačni iznos mirovine. dakle ne prolaze žalbe u kontekstu " ja nisam zadovoljan sa tim rješenjem jer sam zaslužio više" i na kraju vještaci neće pobijati rješenje koje su donijeli.

jedino rješenje je obnova postupka i to po nepisanom ili možda pisanom pravilu ( negdje je netko rekao da je pisano pravilo 6 mjeseci) ali s tim da je liječenje bilo kontinuirano u što ulazi bolničko liječenje, liječničke kontrole i ambulantna liječenja ( npr. psihoterapijske grupe).

ako je došlo do pogoršanja bolesti, ozljede ili ranjavanja uzrokovane domovinskim ratompovečava se vojni postotak mirovine a sa time i mirovina.

isto tako obavezno je liječenje i bolesti ili ozljeda nastalih izvan okolnosti rata i ako je nastalo poboljšanje ili se bolest izliječila smanjuje se civilni dio oboljenja što bi u konačnici povečalo vojni dio invalidnosti a sa time i mirovinu.

e sad šlag na kraju.. to u mirovinsko rijetko primjenjuju i nakon obnove postupka ako ga i prihvate dobije se rješenje u kojem se navodi da nije došlo do pogoršanja bolesti sa smiješnim obrazloženjima.

dovoljno govori podatak da su mnogi branitelji dobili rješenja sa omjerom vojno-civilno 20-80 a da nemaju niti jednog dana radnog staža u civilstvu.

jednom branitelju iz dubrovnika, pripadniku specijalne policije stavili su u obrazloženje za civilni di da ima prekomjernu težinu :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovorima ljudi.Znam da sam zabrljao sa žalbom,kao i sa prvom predajom papira za PLP,ali tada nisam znao za legalis kao ni za braniteljski forum. Slučajno sam naletio na isti po „usmenoj narodnoj predaji“kao i za sve ostalo.Neke stvari sam naučio do sada.Žalio sam se nakon prvog PLP rješenja 30.05.2008.godine,a najnovije PLP rješenje pošto je staro DLP isteklo došlo je 6.10.,te čekam ponovno privremeno DLP rješenje koje će važiti do kraja godine(30.11.2009),a odbijenicu na žalbu sam dobio tek 24.12.iste godine,s obrazloženjem da „imam višegodišnje tegobe uslijed degenerativnih promjena kralježnice s generaliziranom osteoporozom“te da mi je čak i rame koje sam slomio u milion komada pri padu s visine uzrokovano osteoporozom,što je čista glupost. Niti sam što osjećao,niti me što bolilo,podigao sam preko 100 kg na trzaj i kičma je kvrcnula.Tek tada su otkrili osteoporozu. Sad me zanima pošto je odbijenica tako kasno došla,da li da idem na povećanje omjera,jer imam novih nalaza. (ležanje), obrada psihijatra,psihologa…ili sačekam još koji mjesec. Umalo sam prošle godine napravio „trajnu“ glupost. Nakupilo mi se,puko sam totalno i skoro sam otišao u mirovinsko Vukovar sa nekoliko kockica trotila, pa da onda vještaku objasnim neke stvari,jer se jednostavno ne znam zaustaviti kad krenem i to mi je problem.Žena me spakovala s hitnom na psihijatriju 10-ak dana i došao sam sebi,te vas molim da mi odgovorite na pitanjeda li da predam sad ili da sačekam još koji mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija