Jump to content

Zastita djece u vrticu


Iluminate

Preporučene objave

Postovani svi!

Molim vas za savjet..naime,moja djevojcica ima 2g. i 8mj. i ide u privatni vrtic ( starija jaslicka grupa ).Prije nekog vremena ravnateljica je pokrenula projekt "otvorena vrata"( misli se doslovno na vrata svih vrtickih skupina).Radi se o tome da su djeca iz starije vrticke,mladje vrticke i starije jaslicke grupe zajedno u 4 prostorije u kojima se naleze "centi za igru".Radi se o centrima koji sadrzavaju materijale poput stakla,metala,keramike i alate poput pravih pilica ,cekice i cavle.Dakle radi se o opasnim materijalima.Prije neki dan moja se djevojcica igrala sa dvije staklene bocice,odnosno udarala je jednu od drugu ( kazu tete-citiram "proizvodila glazbu") dok bocice nisu pukle u rucicama dok je teta stajala kraj nje ( nemogu to vjerovati).Staklo se pokupilo ali dijete se tetama obratilo nakon pola sata da je boli trbuh.Kad su pogledale ispod majice vidjeli su da je komad stakla upao u majicu i isjekao je po trbuhu.Krvavu majicu su skinule i nasprejale sa Bivacinom.Tada sam primila od tete poziv koja mi je to sve ispricala ali s takvim tonom da je ustvari dijete ispalo krivo a ne one koje su stajale kraj nje i sve to gledale.Teta je rekla da nije nista i da se ne sekiram a to sto je moje dijete isjeceno staklom po trbuhu trebala bi izgleda zaboraviti ili neznam sta..Moje pitanje je da li su djeca u vezi toga zasticena zakonom i da li ovdje postoji pravna osnova za tuzbu jer ovo sto se dogadja je katastrofa...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Za svaki propust ima lijeka . Pošaljite pedagoško -prosvjetnoj inspekciji ( raspitajte se za točan naziv )- koja je nadležna za rad vrtića i kontrolu didaktičkog materijala .

Sigurno je da to što ste nabrojali ne spada u didaktički materijal za vrtičku ili jaskičku dob .

Pa bi inspekcija sigurno intervenirala .

Međutim što se tiče mješovitih grupa djece različitih uzrasta po nekim teorijama i praksama su dopustive i poželjne recimo po metodama dr. Montesori ( Italija ) ,

djeca starija pomažu mlađima , ponašaju se kao obitelj .Djeca se uče radu i samostalnosti. Dr . Montesori je tako osamostaljivala djecu sa posebnim potrebama .

 

Pozdrav Ude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija