Jump to content

molim vas pravni savjet


adriano

Preporučene objave

Ovako stoje stvari.

Djed je umro 79-te i ostavio iza sebe bez oporuke staru kuću sa dvorištem.Bitno je znati i to da je kuća stara oko 120 godina i da je u nizu sa drugom kućom te da je bila potrebna potpuna renovacija da bi bilo moguće živjeti u njoj.Ostavinska nije bila napravljena a nasljednici su tri strica u canadi,stric u hrv.,strina i moja majka.

Uz usmeni pristanak svih nasljednika ja i moja žena smo pri povratku iz inozemstva prije 7 godina potpuno renovirali kuću.Znači promijenili krov,struju,vode ni wc-a nije ni bilo,kao ni septičke,kompletna žbuka izvana i iznutra te podovi i stropovi.Sve u svemu,sve osim kamenih zidova.To je koštalo oko 40 000 Eura.Prije godinu dana je konačno bila ostavinska putem koje je mojoj majci ostavljena polovica (stare kuće pošto je uloženi novac samo naš)a ostalu polovicu su zadržali tri strica.Ja i žena sa troje male djece živimo u kući već 6 godina.Zbog nedovoljnog prostora želimo izgraditi dnevni na mjestu stare konobe sa čim se ostali ne slažu ,a u isto vrijeme ne žele isplatu svog dijela putem sudskog vještačenja vrijednosti u momentu prije renovacije.Molim vas za odgovor koja su naša prava i koje posljedice možemo snositi s obzirom da se dnevni radi bez obzira na njihovo neodobravanje.Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako sagradite dnevni mozete u krajnjoj liniji bit izbaceni iz kuce.Ne mozete ici u prenamjenu djela nekretnine bez suglasnosti drugih.

 

Vi drugu polovicu kuce morate platiti po sadasnjoj cjeni a ne po onoj prije renovacije jer (ako sam dobro razumio) su se stricevi vec odrekli jednoga djela koji je pripao vama zbog toga sto ste ulozili sredstva u tu kucu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slucaju mozete vi te druge suvlasnike tuziti da vam moraju nadoknaditi 1/2 troskova nastalih renoviranjem kuce . Ukoliko to ucinite budite sigurni da ce vas oni tuziti zbog izmakle koristi i traziti da vam nadoknadite najamninu za pola kuce. Pa sad racunajte, ako bi najam za 6 godina bio 600 eura vi bi njima bili duzni 40 000/2=20 000 eura, a oni vama za renoviranje kuce 40 000/2= 20 000 eura.

Dakle prakticki ste na nuli.

I ako ce vam svaki odvjetnik savjetovat da ih tuzite, svatko tko vam ne zeli izvuc novac iz đepa ce vam rec da se najbolje nagodite sa njima i budete mirni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija