Jump to content

ugovor o volontiranju


anonimno

Preporučene objave

Ne znam da li odvjetnici primaju volontere, ali jedno je sigurno - volonterski rad i nije baš u potpunosti besplatan.

 

Naime,prema propisima o mirovinskom osiguranju volonteri moraju biti osigurani bez obzira na to primaju li za taj rad plaću, odnosno naknadu, pod uvjetom da rade s punim radnim vremenom.

 

Nadalje, osobe koje se nakon završenog obrazovanja nalaze na obveznom praktičnom radu i ako rade s punim radnim vremenom obavezno su zdravstveno osigurane, sukladno propisima o zdravstvenom osiguranju

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da, dobro pitanje, sve je više uzelo maha da odvjetnici primaju vježbenike na "volontiranje".. Prije par dana je kolegica bila na razgovoru u kojem joj je vrlo ugledni osječki odvjetnik predložio odnosno ponudio volontiranje i pri tom joj je rekao da mu svaki mjesec mora platiti oko 800 kuna da joj može platiti mirov.i zravst. Ja osobno ovdje vidim neke elemente kaznenog djela. Osim toga, Ustav kao i Zakon o radu, kažu da nitko ne može da radi a da pritom ne prima plaću u novcu!!

Imam mnogo kolega koji tako rade, doduše roditelji im to sve plaćaju... Vrlo naporno i mnogo rade, za što? Za ostvarenje prava na izlazak na pravosudni.. sramota! Gade mi se.. kao da ne mogu platiti vježbenika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam tako radila. Puno sam naucila ali me kostalo za poludit puno. Odvjetnica je imala besplatnu radnu snagu godinama, a nakon pravosudnog - dovidjenja. Preskupa sam! Nikad vise u zivotu za nikoga ne bih radila besplatno. Ako radis bez place, milse da se mogu ponasati kako zele jer ih trebas.

 

Radi i za minimalnu placu, ali neka zna da tvoj rad kosta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija