Jump to content

bračna stečevina da ili ipak ne?


Citizen09

Preporučene objave

Pozdrav!

 

imam par pitanja pa ako moze koja dobra dusa da mi odgovori..

 

- U braku 4 godina

- razmišljam o rastavi

 

1. Živimo u stanu koji glasi na ime mojih roditelja (nikada nije prebačeno na moje ime) Dali on spada u bračnu stečevinu? Kada bi se rastavili dali mora moj druga polovica iseliti?

 

2. Digao sam kredit (ona nije ni jamac ni sudužnik) za neki posao. Što se događa sa tim poslom? Za raditi taj posao potrebn je vrlo specifičan VSS (npr. pravnik, dr, veterinar itd)

 

3. Alimentacija? Kako se racuna?

 

4. Djeca? Kako da pripadnu ocu?

 

5. Bilo koji drugi savjet dobro došao je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan pripada vasim roditeljima, tu necete imati problema ALI

vasa supruga moze traziti polovicu ulozenih sredstava, ako ste recimo postavili parket, ugradili nove prozore itd.

Vasu suprugu cete nakon sto je upozorite da se zelite razvest, pismeno obavjestit da zelite da napusti stan. Dajte joj 30 dana da si nađe novi stan pa poslje toga promjenite bravu. Međutim, da vas odmah upozorim, vasa supruga vas ima pravo tuziti da ste je izbacili iz posjeda tako da se moze dogoditi da ona to rjesava preko suda. Na sudu ce se međutim maksimalno zakomplicirati stvar tako da tu ne bi trebali imati problema dok sve sa razvodom ne prođe a i ona nađe stan pa odustane od cjele price.

Ovisi u sta ste ulozili kredit. Nacelno vas zajedno tereti svejedno tko ga je podigao i tko je jamac. Međutim jednako tako vam onda i zajednicki pripada sve za sto ste potrosili novac.

Sta se alimentacije tice, ona ovisi dosta o vasim zivotnim uvjetima, koliko osoba uzdrzavate, kolika vam je placa, koliko ste optereceni kreditima , jesu li vam djeca zdrava ...

Tocno vam tu ne mogu reci nista, ali procitajte par postova po forumu pa pogledajte alimentacije koje drugi placaju i usporedite njihove zivotne uvjete sa svojima.

Ako zelite da djeca zive svama, morate uloziti u dobrog odvjetnika, ostati za vrjeme cjelog postupka smireni i razmisljat 10 koraka u naprjed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija