Jump to content

opet ja


ivica75

Preporučene objave

ovako danas je bivša supruga dola po djecu da idu na vikend i čim me vidjela strpala je djecu kod sebe u auto i ona me počela vrijedjat ,prijetit.. ja sam izvadio djecu van iz auta i rekao da idemo u kuću da ne idu danas kod nje. ja uopće nisam odgovarao na provokacije i sad ona meni zove policiju. ukratko oni mi kažu ako još jednom moramo izaci na teren privest cemo te. ja ona paf,pa šta sam ja kriv? dosta mi je više ovoga ni kriv ni dužan -kriv si!!!! šta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte, i nastojte, drugom metodom reagirati na suprugine napade.

Sto mislite da se ne vidi da ste vi odveli "mirno i bez odgovaranja na provokacije" djecu u kucu kad vas je supruga verbalno napala?

Ona vas verbalno napadne, a vi izvadite djecu iz auta?

 

Sto mislite da se ne vidi sto je verbalna a sto neverbalna reakcija? Vasa je po mom misljenju, daleko agresivnija!

 

Mozda ste to negdje drugdje rekli, ali koliko ta djeca imaju godina kad vi njih "mirno" udaljite iz auta?

 

Sto vise pisem, to se vise zgrazam na ovakovo ponasanje.

Zboj verbalnog napada supruge na vas, vi uskratite djeci da vikend provedu s drugim roditeljem (sporedno je to sto je majka)?

 

Sasvim podrzavam policajce koji kazi da ce vas slijedeci put privesti. Tko nece milom, na zalost mora silom.

 

Ne zelim vas osudjivati, nego samo pokazati kakvo je moje misljenje. Vi ste vjerojhatno covjek u jeku razvoda, mozda zato i vi i supruga reagirate preburno.

Ali ako nastavite (oboje), toplo se nadam, da ce nadlezne sluzbe reagirati i pokazati vam zuti a onda i crveni karton.

Prekoracujete granice korektnog roditeljskog ponasanja prema djeci. Supruga je nebitna.Kako se kaze: "skulirajte se"!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djeca su 5 i 6 godina! pa nemogu se skulirat više nego jesam,svaki 2.dan me zove i izaziva a po czss se moram javit jer je to u interesu djece. znaci ona se meni može "posrat na glavu" a ja moram šutit? ona je ta koja je napustila djecu a ne ja i evo dokaz da otac može sam sa djecom i ništa im ne fali pa cak ni majka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hortenzija8 je napisao:

Sasvim podrzavam policajce koji kazi da ce vas slijedeci put privesti. Tko nece milom, na zalost mora silom.

 

Nadam se da ćete jednog dana shvatiti da su žene pojednako zlostavljačice u braku kao i muškarci, da je psihičko nasilje u većoj mjeri žensko 'oružje' , i da su lažne prijave protiv muškog partnera postale uobičajena i nekažnjena praksa.

Žene to shvate uglavnom tek kada se dogodi njihovim sinovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ivica75 je napisao:

ovako danas je bivša supruga dola po djecu da idu na vikend i čim me vidjela strpala je djecu kod sebe u auto i ona me počela vrijedjat ,prijetit.. ja sam izvadio djecu van iz auta i rekao da idemo u kuću da ne idu danas kod nje. ja uopće nisam odgovarao na provokacije i sad ona meni zove policiju. ukratko oni mi kažu ako još jednom moramo izaci na teren privest cemo te. ja ona paf,pa šta sam ja kriv? dosta mi je više ovoga ni kriv ni dužan -kriv si!!!! šta da radim?

 

Već sam napisao:

 

1.Kad kontaktiraš sa njom, uvijek treba biti prisutna tebi poznata osoba, da izbjegneš lažne optužbe za nasilje, i da imaš svjedoka za konstantno vrijeđanje (ili će ona tada biti 'normalna', pa će djeca manje trpiti)

2.Telefonske razgovore snimaj, sms-ove spremaj, snimaj 'razgovor' i kada dođe po djecu. Oprezno s time, ali dobro je to imati.

3.nemoj nipošto braniti kontakt majke sa djecom, osim ako bi bila agresivna prema njima. Pismenim podneskom zatraži od CZSS da susreti sa majkom budu pod nadzorom.

4. Prijavi upravi policije i kontroli pismenim podneskom da ti prijete privođenjem iako si žrtva kontinuiranog nasilja supruge, a sam nikada nisi iskazao nikakvo nasilje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ona svaki dolazak koristi za izazivanje incidenta, uz konstantno vrijeđanje i omalovažavanje, onda to ima izuzetno negativan utjecaj na djecu. Da otac majku tako vrijeđa, vrlo vjerojatno bi dobio nadzor - očevi ga dobiju i za dokazano lažnu prijavu za nasilje...

Je li zakon jednak za sve ili postoji spolna diskriminacija?

Ista stvar je i sa postupanjem policije - nigdje nije propisano da odvode u pritvor uvijek muškarca,oca.... nego osobu koja zlostavlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ivice75, sreca je da vasa djeca imaju vas, tako da je ponasanje majke nesto sto nije tragicno ( a moglo bi biti da ste oboje isti).

Neka vam vasa bivsa partnerica (tj. supruga) ostane u proslosti, a u sadasnjosti i buducnosti gledajte na nju kao na majku svoje djece za njihovo dobro. Ako je ikako moguce, pokazite postovanje prema potrebama jednog mladog ljudskog bica da ima kontakte sa onim drugim roditeljem, i nastojte da pred djecicom ne isticete njene mane. Niti s njom iocemu razgovarate ako je tako provokativna. Vi ste taj, koji se ne mora spustati na njen nivo. A dokaze cuvajte.

Ne ispucavajte uvredu koju vam je nanijela kroz ljtnju, cuvajte je i konstruktivno je iskoristite. P prikupljajte dokaze.

A sto se savjeta tice, i njih pogledajte tko daje. Ima nekih ljudi koji se ne mogu suzdrzati da u svakom postu ne procvacu onu istu zvaku koju su vec imali u svakoj temi u koju su se ukjlucili iz podrucja obiteljskog prava i zovota. Ima jedna latinska poslovica koja kaze: Varietas delectat, a ja je objasnjavam onako kako su me ucili:

Ako cijeli mjesec dana jedes kolace, pozeljet ces na kraju mjeseca i puru!

Toliko o spolnoj diskriminaciji, za koju se slazem da postoji, ali ne moramo bas i u juhi jesti kolace.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hortenzija8 je napisao:

Ivice75, sreca je da vasa djeca imaju vas, tako da je ponasanje majke nesto sto nije tragicno

 

A sto se savjeta tice, i njih pogledajte tko daje.

 

Hortenzija8, jeste li svjesni da će CZSS vrlo vjerojatno u ovom slučaju dati preporuku da djeca žive kod majke, i da će vrlo vjerojatno sud takvu odluku i donijeti.

Sudovi kod nas rutinski dodjeljuju djecu majci, čak i kad je majka osuđena za nasilje prema djetetu, čak i kad ga je pokušala ubiti.

 

Pa koja onda korist što, kako kažete: 'Ivice, sreća je da vaša djeca imaju vas...'

 

A što se davanja savjeta tiče, dijelim ih zato jer sam i sam prošao sličan pakao, i nisam mogao vjerovati koliko otvoreno sistem(posebno CZSS i sudstvo) diskriminira očeve i muškarce u postupku razvoda i skrbništva.

Kamo sreće da je meni tada netko mogao dati kakav savjet, ili bar objasniti da sistem tako djeluje.

 

Uistinu je žalosno da se sada muškarci moraju boriti za svoja prava i protiv sustavne diskriminacije (bar u domeni obitelji, djece i obiteljskog nasilja) kao žene prije 50 godina!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ivice,

promatrajte to s druge strane: ako vas provocira na ulici, u javnosti i sl. to može biti minus samo njoj ne i vama. Naravno osim za slučaj da odreagirate neprimjereno.

Kad dolazi po djecu pokušajte imati svaki put pored sebe neku drugu osobu koja će posvjedočiti potpisanom izjavom da je vidjela ženu koja se izderava na vas kad ste doveli dvoje djece bez predhodne naznake vašeg ponašanja koje bi moglo biti uočeno drugačije osim kao normalan prilaz osobe koja ulicom hoda s djecom.

I uredno dopis czss-u, plus priložiti izjavu, istu u još jednom primjerku sebi u ladicu.

Zatražite da majku pozovu i objasne joj što i zašto nije primjereno da radi i izgovara pred djecom.

 

Ukoliko se dogodila i vaša vidno uznemirena reakcija na provokaciju, sličica se bitno mijenja.

Osoba kojoj se djeca ne povjeravaju si može dozvoliti reakciju kakvu god jer je to ta manje pouzdana osoba.

Osoba kojoj se djeca povjeravaju je ona koja svakim svojim potezom pokazuje i dokazuje postojanost i da je nije lako izbaciti iz takta.

Imajte to na umu, makar je majka napustila djecu i makar već imala sljedećeg partnera u opticaju, jer to sa susretima i druženjem s djecom ne bi smjelo imati veze niti se smije smatrati da im radi toga isto nije potrebno ili je potrebno manje nego nekoj drugoj djeci čiji roditelji iz nekog razloga više ne žive zajedno. Inače će uvijek netko pomišljati kako reagirate prvenstveno iz vlastite ogorčenosti što ne mora imati nikakve veze s istinom.

 

Dakle, ne radi se o trpljenju tko kome obavlja fiziološke potrebe na glavu kako rekoste u nekom od predhodnih postova, već ignoriranju provokacija, ne pružanju mogućnosti kojih onaj drugi traži i razmišljanju više koraka unaprijed.

 

@felixx,

svima nam je poznat ogroman broj očeva koji je u samom startu odustao uvjeren brojnim tvrdnjama da upravo iz razloga koje spominjete neće u naumu uspjeti, a što je za njih samih izrazito kontraproduktivno. Istina, mnoge su se nepravedne odluke u tom smislu znale događati. Ne samo u konačnoj odluci već i periodu koji je predhodio. I ne samo očevima. No, imate i ovdje primjera kada je sud i unatoč mišljenju czss-a donio sasvim drugačiju odluku. Imate primjera i kad su mjeseci i mjeseci predhodnog postupanja istih urodili bitno drugačijim nalazom, a što se zasigurno nije dogodilo iznenadnim doživljavanjem Prosvjetljenja.

 

Dakle, poanta preporuke ovom ocu bi bila u svakom trenutku energiju usmjeriti na svaku moguću priliku kako pokazati i dokazati pouzdanost i postojanost svoje roditeljske uloge, vrlo smirenim, staloženim i racionalnim načinom koliko je god to moguće i nemoguće. U ovakvim situacijama se sve svodi na to kako preduhitriti provokaciju na način da se spriječi ono što se njome traži, jer se provokator/agresivac reakcijom zapravo hrani. A ukoliko se situacija ne može izbjeći, bilo bi nepohodno odreagirati što je moguće hladnije/mirnije i istovremeno osigurati se da se ista/slična kvalifikacija ne prišije (i) onome kome je provokacija usmjerena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naglasite i naglašavajte da je vaš isključivi cilj na neki način izbjeći situacije da vas provocira i prijeti koječime obzirom da se to događa svakom prilikom kad se čujete telefonom ili prilikom kada joj predajete djecu. Uz dodatak kako takvi prizori nisu prikladni u prisustvu djece makar oni ne razumjeli o čemu se radi.

 

Ne dajte se iživcirati bilo čime što god ona tamo rekla.

Pokušajte koliko god možete staloženo argumentirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija