Jump to content

porodiljni dopust;pravo godišnjeg odmora?


blesankovicka

Preporučene objave

Pozdrav,

Djelatnica je primljena na neodređeno.Sredinom drugog mjeseca 2008.otvara bolovanje,a u 4.mjesecu porodiljni dopust koji koristi do godine dana djeteta(Ističe za koji dan).Zanima me dali ima pravo na godišnji 2008.godine(makar razmjerni dio za ona 2 mjeseca koja je radila)ili pak cjeli jer se bolovanje i porodiljni ne smatraju prekidom radnog odnosa(kako piše u zakonu)...ili uopće nema pravo godišnji 2008.godine?Čitala sam zakon i nakon tog različite forume vezane za ovu temu,no izgleda da svi različito tumače napisano u zak.Molim za pomoć,hvala :tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

članak 47. stavak 1. Zakona o radu propisuje:

''Godišnji odmor, odnosno prvi dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili porodiljnog dopusta, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine, pod uvjetom da je radio najmanje šest mjeseci u godini koja prethodi godini u kojoj se vratio na rad.''

 

Budući da djelatnica o kojoj ste pisali u 2008. godini nije radila najmanje 6 mjeseci (pod ''radila'' se smatra da je faktično radila, a ne da je samo bila zaposlena - prema praksi koju sam uspio pronaći), nema pravo na korištenje godišnjeg odmora, niti razmjernog dijela godišnjeg odmora, iz 2008. godine.

 

S poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija