Jump to content

EU i Hrvatska - trenutno stanje


NiSt

Preporučene objave

Postovani, svaka cast ispitivacima, no nema tu bas puno veze gdje smo tocno u pregovorima, da li na 48 ili 73 % (zadnji tabelarni sluzbeni prikaz je objavljen 23.prosinca), cak ni da nema jos i slovenske blokade koja koci tijek pregovora.

 

http://www.monitor.hr/clanci/rehn-za-die-welt-hrvatska-mora-jos-puno-toga-uciniti-prije-ulaska-u-eu/20323/

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/18622/EU-moze-suspendirati-glas-Slovenije.html

 

Meni se cini da se osnovna kocnica pridruzivanja Hrvatske nalazi u europskom odnosu snaga tj njihovoj unutrasnjoj borbi na visokom nivou oko toga ciji ce utjecaj u europskom parlamentu biti jaci (zahvaljujuci broju diputata) – da li njemacki sa svojim saveznicima ili britanski s svojima (medju kojima su Francuzi i Spanjolci, kao sto se moze vec na prvi pogled zakljuciti, radi se o starim dobrim, ali nepopravljivim imperijalistima).

Britanci zato tako snazno zagovaraju ulazak Turske (a po najnovijem i Islanda), jer se radi o njihovim saveznicima pomocu kojih ce nadjacati Nijemce, ciji prirodni saveznik je i Hrvatska. Pa ulaska Hrvatske nece biti cak i da 100% ispuni sve uvjete sve dok god njenim ulaskom njemacka zona utjecaja bude u situaciji imati vise europskih diputata nego britanski imperijalisticki blok.

Sve je to jedna velika farsa, a zapravo ni cijela ta sadasnja europska unija nema uvjeta za sjajnu buducnost dok god je bazirana na uniji drzava, a ne naroda (od kojih mnogi jos uvijek nemaju svoju drzavu, poput Katalonaca ili Baskijaca). Vidjet cemo stoga da li ce i monetarna unija prezivjeti ovu strasnu globalnu financijsku krizu, lako je moguce da u skoroj buducnosti neki od PIGS “bolesnika” tj jako zaduzenih Portugala, Italije, Grcke i Spanjolske cak “izleti” iz iste, da bi se spasila ekonomija Njemacke... Zivi bili pa vidjeli!

No, obzirom da mi se cini da vam ovakav odgovor nece puno pomoci na ispitu, savjetujem vam da postavite internetom pitanje predsjedniku Vlade te pregovaracima g. Drobnjaku i gdji. Pusic, mozda vam sluzbeni odgovor iz Ureda zaduzenog za pregovore stigne na vrijeme.

Puno srece na ispitu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija