Jump to content

koje zakone nositi na pisanje presuda


little-sue

Preporučene objave

ja sam iz kaznenog nosio KZ i ZKP, kao i presude, a iz građanskog zoo (stari i novi), zakon o vlasništvu, zakon o radu, ztd, obiteljski i zakon o nasljeđivanju (ta zadnja 4 mi nisu trebali), presude, tarifu nisam, jer sam je zaboravio :) ali svakako je ponesi, mislim uvijek netko ima pa se moze posudit, korektor isto ponesi kao i digitron :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@little-sue nije mi trebalo, mislim vecina tih predmeta su stete (ja sam imao stetu), znam da su neki imali i smetanje posjeda, a ne znam da li je moguce da se pojavi i neki obiteljski spor ili radni, nisam nikad cuo da je to netko imao.

 

@mirnab moze ti trebati odvjetnička tarifa ako odlucujes o troskovima postupka, e sad ako radis kod odvjetnika lako moguce da je znas napamet, pa je onda ne treba nositi, a kalkulator bi ti recimo mogao trebati ako racunas postotak uspjeha u sporu pa po tome odredjujes tko kome i koliko nadoknadjuje parnične troškove, naravno i to mozes "pjeske" ako si vican racunanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imas mozes ponijet, spisi koliko sam vidio znaju bit tamo iz 1999. i tak, ali mislim da nitko to ne gleda previse, jel sad to dobro izracunato i jel sve stima, mislim da uglavnom gledaju formu, i tak, uostalom zna bit starih troskovnika po tim spisima, pa pogledaj prvo ima li tak nesto u spisu. Kao sto sam rekao ja sam zaboravio ponijet bilo kakvu tarifu, a nisam je ni posudio od nekog na ispitu, nego je bio nekakav troskovnik u spisu pa sam po tome odredio i nitko mi nista nije rekao, sve ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sue, ja sam dobila iz građanskog predmet sa elementima trgovačkog, zato ponesi i ZTD, i to sam dobila spis iz 1992.g. tako sam trebala primjeniti Z. o poduzećima, ali naravno kako ga nitko nije imao, primjenila sam ZTD, jer je tužiteljica tražila povrat novca od nekog poduzeća, zaboravila sam ime, ali radilo se o d.O.o.-u! Ali moju nisu ni čitali! Mislim da ti je najvažnije zadovoljiti formu, a ako te pitaju zašto niste primjenili taj zakon, pozovi se na to da je spis jako star, i da se to ne može sve ponijeti, mislim pa tko bi to sve mogao imati...trebalo bi ministarstvo osigurati sve materijale.

I btw nemojte zaboraviti ponijeti trgovački papir, jer vam ga neće podijeliti. Ja to isto nisam znala, ali sam srećom prije ispita pročitala negdje na forumu...

SRETNO!!! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam vukla sve i svašta, na kraju mi gotovo ništa nije trebalo.

Najviše se mu koristili Orjentacijski kriteriji Vrhovnog suda za izračun naknade neimovinske štete. Po tome smo svi računali, pa ako možete ponesite to. :namiguje:

 

Inače, ja nisam gubila puno vremena na presude. Pazila sam da uvod i izreka budu ok- rokovi 8/15 dana, kamate od kad teku i slično,a ostalo sam samo pazila da zadovolji formu i bilo je sve ok. Pogotovo se nemojte zamarati s izračunom parničnih troškova, stara tarifa, nova- to ne gledaju.

Ponijeti osim papira, korektor koji jako dobro dođe i kalkulator, pogotovo ako dobijete naknadu štete pa da ne morate pješke računati. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija