Jump to content

rad na određeno vrijeme


tinka-kristina

Preporučene objave

Pozdrav svima!!

Molim pomoć,

zaposlena sam u državnoj firmi, točnije u jednoj kaznionici, na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodiljnog dopusta. Ona je prekinula sa porodiljnim dopustom i počinje koristiti godišnji odmor od prošle, pa odmah zatim od ove godine, tako da je neće biti do 9. mj. Mene zanima dali mi poslodavac u tom vremenu može dati ugovor o djelu i dali mi za takvog ugovora ostaju moja prava što se tiče iste plaće i putnih troškova?

Isto tako povečao se opseg posla i tražila sam da me zaposle na neodređeno vrijeme što nisu prihvatili s razlogom da ove godine nema zapošljavanja u državnim službama, jer se moraju smanjiti troškovi!?

Zato molim da mi se javi netko tko se razumije u te propise i zakone i da mi pojasni moja prava vezana uz isplatu plaće i putnih troškova, kao i dali netko zna nešto o zabrani zapošljavanja u državnim službama kad postoji razlog za zapošljavanjem.

Unaprijed hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po zakonu o državnim službenicima ugovor koji je bio sklopljen na određeno, nema šanse da postane ugovor na neodređeno. Inače su ug. na određeno iznimka (tako bi bar trebalo po zakonu biti) i sklapaju se pri povećanom privremenom obimu posla ili zamjeni za odsutne radnike (u vašem slučaju). U državnoj službi ne postoji mogućnost zapošljavanja ako nije raspisan natječaj za radno mjesto, tako da je istina da oni ne mogu pretvoriti ug u neodređeno u određeno bez provedenog natječaja. A koliko znam, ugovor o djelu je jako rijedak u drž. službi.

Ovo je sve po zakonu, nisam upućena koliko se to provodi u praksi, ali ipak je državna služba, pa mislim da se toga koliko-toliko drže...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U državnoj službi moguće je sklopiti najviše dva uzastopna ugovora o radu na određeno vrijeme.

Radnik koji radi na određeno vrijeme u dr.sl. može se javiti na interni natječaj i ako odgovara uvjetima RM može biti i raspoređen tj. sklopiti još jedan ugovor na određeno vrijeme .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Potpisala sam ugovor na godinu dana u 8. mjesecu 2008. godine.Zaposlena sam kao odgojitelj u dječijem vrtiću.Zanima me da li za produljenje radnog odnosa, odnosno za potpisivanje ugovora o radu na neodređeno treba raspisivati natječaj i objaviti ga u novinama.U ZAKONU O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I NAOBRAZBI piše o potrebi raspisvanja natječaja prilikom stupanja u radni odnos,a ništa o prijelazu s određenog na neodređeno i potrebi natječaja u tom slučaju.Ravnateljica želi raspisat natječaj sada,da li je to potrebno!HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija