Jump to content

Kaznena prijava zbog sumnje na krađu


svjedok

Preporučene objave

Radi se o nekoliko mladih djevojaka koja je su bile zaposlene na određeno vrijeme do godine dana u jednoj trgovini velikog trgovačkog lanca u velikom trgovačkom centru u Zagrebu!

Pred dva mjeseca djevojke su nakon odrađene smjene do 22 sata morale još obaviti inventuru u trgovini što je odrađeno negdje do 3 sata u jutro. Inventura je pokazala navodni manjak od 180000 kuna! Djevojke su uz puno buke i šikaniranja otišle kući i u 8 sati došle ponovo na posao! Nakon odrađene smjene oko 16 sati razdvojene su po raznim skladištima u tom centru i zadržane gotovo do 9 sati navečer, te je niz nadređenih osoba i detektiv-zaštitar vršilo na njih pritisak da priznaju koliko su uzele, prijetili su im spajanjem na detektor laži, uvjeravali da su druge već priznale što su činile ili da su okrivile jedna drugu, da u trgovini postoje tajne kamere koje sve prate... da će im u radnu knjižicu upisati opasku da kradu, da nikada neće nigdje više dobiti posao.....Kako nije ništa konkretno nije utvrđeno, pritisak je nastavljen i drugi dan, te se oni psihički najslabije pukle i potpisale izjave iza kojih uopće ne stoje, a koje ih terete! Dvije su na upit koliko vrijedi njihova budućnost kroz par dana donijele po 4000 kuna i dobile sporazumni otkaz, a dvije su odmah tražile izvanredni otkaz uvjetovan neprihvatljivim ponašanjem poslodavca u postupku utvrđivanja manjka! Dobile su izvanaredni otkaz zbog svog skrivljenog ponašanja i teške povrede radne obveze, i to datiran sa tri dana nakon podnošenja svog otkaza! Jedna je isti dan nakon potpisivanja iznuđene izjave završila navečer u centru za krizna stanja Rebro zbog psihičkog sloma! Bila je i na policiji da prijavi prisilu i iznuđivanje, policija nije htjela uzeti njenu izjavu i prijavu! Ovih dana je traži policija radi informativnog razgovora, pa pretpostavljamo da je pokrenuta tužba protiv nje ili da ona slijedi! Što činiti? Kakve su šanse u sporu protiv velikog stranog lanca trgovina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija