Jump to content

potražuje alimentaciju koju sam već platio


PETRAANA

Preporučene objave

sa bivšom ženom imam kćer od 19 godina, razvedeni smo 15ak godina, ona je dobila skrb nad djetetom,a ja sam kroz to vrijeme bio ovisnik o heroinu. krajem 1999. otišao sam na liječenje u komunu u španjolsku, a 2003. godine vratio sam se u rh. sudskim riješenjem dodjeljeno prvo mi je dodijeljeno plaćanje alimentacije od po 200 kn mjesečno, a kada sam se zaposlio po 500 kn mjesečno, a u zapisniku sa suda (kada je traženo povišenje uzdržavanja) iz 3/2004.g stoji "Tuženik izjavljuje da je on spreman doprinositi iznos od 500 kn za uzdržavanje mal.tužiteljice. ....tužiteljica izjavljuje da da su obveze uzdržavanja podmirene do utuženja, pa predlaže da odluka obuhvati razdoblje od presuđenja u ovom postupku"

krajem 2007. godine dobio sam riješenje o ovrsi za period od 1.3.1998. do 31.12.2003. g. na riješenje se nisam žalio (jer nism želio kći izlagati svjedočenjima na sudu) nego sam pristao platiti traženu svotu za to razdoblje.

sada kada sam to otplatio (ovrhom na plaću je naplaćeno), knjigovođi na poslu je stigao novi obračun za ovrhu od odvjetnika moje bivše žene. ovog puta ovrha se odnosi na razdoblje od 2004. do 2009. godine, a prilog uz obračun o ovrsi je zapisnik sa suda od ožujka 2004. godine kada je odlučeno da trebam plaćati alimentaciju od po 500 kn mjesečno. sporno je to što:

-ja nisam dobio rješenje o ovrsi, niti sam pozivan na sud niti na bilo koji drugi način obavješten o ovom postupku

-dijete je punoljetno, a potraživanja u njeno ime vrši njena majka sa odvjetnicima

-ja sam kroz razdioblje navedeno u obračunu za ovrhu kćeri davao novac, nekada putem banke, a nekada direktno u ruke (nemam nikakve potvrde da sam uplaćivao, osim svjedočenja kćeri)

-bivša žena odselila je u inostranstvo (ostavivši dijete od 15 godina kod svojih roditelja), te nisam mogao uplaćivati novac na njen račun (u inostranstvu ga nije imala zbog ilegalnog boravka)

 

što mi savjetujete da napravim da bi mi se obustavila ova ovrha na plaći, jer s onim što mi ostane od te plaće ne mogu normalno živjeti sa ženom koja je nezaposlena i s malom bebom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dug nisi vratio ako za isti nemaš uplatnice ili potpisanu potvrdu primatelja uplate.

sve ono što si dao bez potvrde o uplati je dragovoljni prilog koji se neračuna u vračanje duga.

provjeri dali je odvjetnika tvoje bivše i odvjetnik ćerke.

ako nije tada se žali ,osporavaj dug uzpozivanje na promašenu aktivnu legitimaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija