Jump to content

prebivalište boravište i odaziv na poziv


bubamara11

Preporučene objave

Imam nekoliko pitanja pa bi molila za pomoć!

Prije godinu dana na moru sam uhvaćena s jednim jointom(3.5 g), u to vrijeme sam imala boravište u Zagrebu, a prebivalište u Osijeku,i tom policajcu sam lijepo objasnila da trenutno boravim u Zagrebu, a ne u Osijeku, te je on dopisao i moju zagrebačku adresu. Nakon par mjeseci stiže mi samo riješenje od kaznenog na boravišnu adresu, ja se ne žalim na to, mjesec dana poslje stiže mi nalog za plačanje na prebivališnu adresu, ali od prekršajnog suda, podmirim kaznu i pošaljem im nazad sve to, te se oni više ne javljauju. Ali ovi s kazneniog mi ponovno pošalju nalog za plačanje na boravišnu adresu koji ja ne platim jer sam mislila da sam sve podmirila tako što sam platila ove s prekršajnog. U međuvremenu ja se odjavim iz Zagreba i vratim na moje prebivalište, a kazneni sud mi i dalje šalje u Zagreb poziv koje ja ne dižem( jer već 6 mjseci ne živim tamo) uglavnom ,ne znam šta da sada radim, kako mi se čini, oni mene tretiraju kako dvije različite osobe, s dvije različite adrese, a čak su i ovi s mora ustupili nadležnost sudu u Zagrebu, što mi opet nije jasno zašto nisu ovima u Osijeku prebacili kada mi je prava adresa na mojoj osobnom iskaznici? da li se sada trebam javiti na kazneni sud i kome da se javim? da li moram platiti obe kazne ? kako da dignem poziv kada nisam u zagrebu već u Osijeku ?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon što počne kazneni/prekršajni postupak Vi ste dužni prijaviti svaku promjenu adrese.

 

Posjedovanje droge se kažnjava i po prekršajnom i po kaznenom zakonu.

 

Ako se kazneni postupak završi prije, onda se prekršajno obustavlja.

 

Niste se žalili pa su oba rješenja postala pravomoćna.

 

Vidite po kojem ste platili, a onda onom drugom sudu pošaljite uplatnicu i tražite da se izvrši uračunavanje pa se možda i izvučete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija