Jump to content

Problem s osiguranjem, drzavnim odvjetnistvom itd...


overkill

Preporučene objave

Naime, prije vise od mjesec dana sam imao prometnu, dok sam prolazio kroz raskrizje, vozio primjerenom brzinom, imao prednost itd, s desne strane me je udario gospodin koji nije vidio znak stop i vozio je jako brzo, od siline udarce moj je auto odbacio na nogostup na jadnu bakicu koja je zadobila teske tjelesne ozlijede, posto radim u bolnici pomogao sam toj bakici do dolaska hitne.

 

U MUP-u sam dobio Obavijest o prometnoj, u kojoj stoji tko je sudjelovao, tko je stradao i da je protiv tog gospodina, Policija pokrenula kazneni-prekrsajni postupak. istu takvu obavijest je dobilo i osiguranje (HOK osiguranje). U osiguranju mi kazu da ne mogu raditi moju stetu dok ne dobiju Zapisnik o ocevidu, i oni salju dopis MUP-u da im to dostavi, ali u MUP-u kazu da su oni svoje odradili i da je to na drzavnom odvjetnistvu, tamo mi kazu da zapisnik ne moze nitko dobiti dok sud ne odradi svoje.

 

Zanima me moram li ja cekati da sud zavrsi?

 

Nemam li pravo kao ostecen uvid u te spise?

 

Da li osiguranje moze raditi svoj posao bez Zapisnika o ocevidu posto odgovornost nije upitna?

 

BTW u HOK osiguranju su jako neugodni i nesuradljivi, spustaju mi slusalicu, nakon prometne sam skoro 2 tjedna cekao da se njihov procijenitelj vrati s godisnjeg ....

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima,

 

evo nadam se da će netko uskoro odgovoriti na prijašnji post jer i sama sam u sličnoj situaciji.

Naime prije 15-tak dana imala sam prometnu . Ja na motoru i prilikom pretjecanja vozač automobila naglo skreće u lijevo i pogađa moj zadnji bočni dio motora. Na motoru je veća šteta ali još se nezna točno kolika jer u ovlaštenom servisu i osiguranju čekaju policijski zapisnik pa da ga rastave i popišu štetu. Do pol. zapisnika je gotovo nemoguće doći i nitko mi nemože reći kada će biti gotov. Obzirom da je mene odvezla hitna i nisam bila prisutna na očevidu još uvijek mi nije poznato dali je vozač priznao krivnju ili ne. I zanima me ako policija utvrdi da je do prometne došlo njegovom krivnjom dali je moguće da se zbog njegovog nepriznavanja uspori postupak odnosno da osiguranje ne isplati štetu? U tom slučaju sama plaćam popravak i idem na sud? Ili ? Postoji li zakonski rok za izdavanje zapisnika?

Ispričavam se ako su pitanja već bila,

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija