Jump to content

eda sretno


marmolada

Preporučene objave

pa ne bih se bas slozila. recimo, mene je tresla trema, i imala sam osjecaj da nista vise ne znam, ali kad su mi tamo postavili konkretno pitanje, dosjetila sam se odmah.

 

bitno je sto vise ponavljati da se i mozete odmah sjetiti, ako ste nesto prosli samo dva puta, mislim da nije dovoljno, naravno zbog kolicine gradiva - jednostavno sto idete dalje, zaboravljate ono prije.

 

ali, i takav sam tip koji nema blokade, jednostavno ide iz mene kao rijeka, ako se ne mogu sjetiti tocno definicije, kazem svojim rijecima, bitno da pokazem tamo da znam. a ono sto tamo nisam znala - nisam ni naucila :-D, i malo sam onda i glumila da imam blokadu :smijeh:

 

eventualno se moze dogoditi da ne znate sto vas pitaju, sto hoce od vas, ali ako znate, navest ce vas oni vec na odgovor. samo nemojte sutjeti i recite im ono za sto mislite da bi bio odgovor. dosta vam upadaju u rijec i traze od vas kratke odgovore, tako da nema straha da cete morati recitirati lekciju kao na faxu:-D

 

budite samouvjereni, ne dajte se smesti, kad vam i kazu da ste nesto krivo rekli, slozite se s njima "joj da, to sam i htjela/htio reci" :smijeh:, vecina njih ima nacin ispitivanja da vise pricaju s vama nego sto vas pitaju :palac:

 

cula sam se edom, napisala je dobro presudu!jako je simpa cura, a imam i dobar feeling da ce proci bez problema :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ženo draga, fala ti na odgovoru. nisam ni sumnjala da bi ti tako odgovorila. nisam pisala na ovom forumu iako sam ga pratila. sada mi je frka, 27. prvi pismeni. naravno, osječaj da ne znam, ali uvik sam se znala izvuč, samo što ne znam pali li to kod njih. nisam neki tremaš, ali ipak..... možda da mi pošalješ broj mob na privatnu poruku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo malo ohrabrenja , ja mislila da ništa ne znam , doista, a na kraju ipak se sjetiš, i kao što je Sue rekla samo kratke odgovore:Ali ni ja baš nisam tip koji ima blokade, ali gpp sam se sva zbrkala , pa ipak tip koliko god neugodan bio nije me rušio(Jesenković).A u tebe marmolada uopće ne sumnjam, samo čekam feštu! :zivili:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih također potvrdila da su zbrka, trema i slično normalne stvari koje osjećate pred ispit, ali o blokadi ne razmišljajte. Zaista, ali zaista kada to krene ide, meni je bilo najteže dočekati da sve već jednom počne. Onih prvih pet minuta dok smo čekale prvog ispitivača su mi bile kao godina. Kada je krenuo prvi predmet ja sam pola ispita odgovarala kao u magli, kao da mi još do glave nije ni došlo koji predmet odgvaram, a odgovori su sami izlazili. Negdje na pola predmeta sam se smirila i počela mirno odgovarati jer se sam ispit i pretvori u priču. Neke odgovore koji možda nisu skroz potpuni ispitivač protumači i objasni zašto je tako i sl. Treba sudjelovati u razgovoru i ne bojati se da ćete izlanuti koju glupost. Učili ste i baratate tim gradivom koliko god prije mislili da se sve pretvorilu u kašu. Idite tamo sa stavom, učio sam i trudio sam se i sada idem to pokazati. Kada ispitivač porazgovara o pitanju sudjelujte. Mene su primjerice, iz org. pravosuđa pitali o stranim odvjetničkim društvima koji otvaraju svoje podružnice kod nas i pružaju pravne usluge u vidu savjeta - da li bi trebali i da li podliježu kontroli odv. komore (prvi put čula iskreno). Objasnila sam da mislim da bi trebali jer naši podliježu, jer ih se može prijavti, a kako će onda ove i tako. Ispitivačica mi je rekla da ne podliježu kontroli odv. komore (znači moj bi odgovor načelno bio kriv) ali da i ona misli da bi trebali i da sam to lijepo obrazložila i još nas je pohvalila da dobro znamo iako, opet ponavljam moje je odgovor kada bi se gledalo da sam odgovorila sa da ili ne - kriv.

Sretno svima i blokade i treme ostaviti po strani, olakšajte sebi :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eda javi se!

 

Ja sam imala čast odgovarati s edom na usmenom, tek smo na kraju ispita shvatile tko smo..

Edu su pohvalili da je jako dobro znala, bravo!

 

Mi smo nakon ispita otišli na piće, eda nam se nije pridružila, ona je sretno odlepršala kući svojoj istu večer i rekla da sutra dan ide na posao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ej ljudi...!!

 

ja se izvinjavam, al imala sam groznih 5 dana..

 

necu u detalje, al tek sad pomalo dolazim k sebi..nisam niti osjetila srecu radi prolaza ispita pa onda cete valjda shvatit da nije da se bezveze nisam ne javljala!!

 

no hajmo na veselije teme!

 

puuuuuuuuuunnnnnnnnnno vam hvala na podrsci i prije i poslije ispita!!!

 

meni je legalis toliko olaksao ovo grozno iskustvo da nemam pojma kako bi to prosla da ga nije bilo - počevsi od pitanja, preko razmjene iskustava pa cak bi se usudila i rec da sam nasla par novih prijatelja :jupii:

 

evo vec znate da sam prosla :-D

 

maloprije sam citala sta je napisao pertinencija i meni je bilo identicno!! ne dozivi to svatko isto, al ja sam se grozno živcirala i to sve vise zadnjih tjedan dana - al za grand finale me nitko nije pripremio..

 

na pismenima je bilo super - ekipa je bila odlicna, zaista su svi spremni pomoci, al kad bi dosla natrag u sobu onako premorena, a knjige te cekaju - e tooo je bio oocaj..kad pomijesas to sa strahom odmah ti dodje slabo..

 

sva sreca nisam bila u ilici - cula sam da je hotel oooodvratan, da su sobe veličine wc - a, grozota.. odmah da svima koji budu ovo citali preporucim smjestaj u camera felice - vlasnica je preprepozitivna, sobe su prekrasne, pune boja, slika, imate balkoncic, prekrasan pogled na park, kavu mozete skuhat kadgod, zapalit kadgod (cula sam da u ilici ni pusit nisu mogli, a vjerujte ja nisam neki prestrastveni pusac al cigara mi je isla ko voda tih dana :smijeh: ), uglavnom divota..bar taj dio mi je bio super..

 

ispit kao ispit je bio iscrpljujuci, lakalica i ja smo bile umooorne, zedne, gladne, ispitivaci su se izmjenjivali nevjerovatnom brzinom (doslovce ne bi vode stigla popit)!

 

komisija - miletic - ista pitanja kao na legalisu, totalno simpatican, bez ikakve nervoze..

 

miksic - trazi jako precizne odgovore i pravnu elokventnost..ponovite obavezno po zakonu i to bi trebalo bit u redu - jer definitivno ne trazi opširne odgovore nego preciznost..

 

palaric - iznenadjenje - nije bio uopće ukocen i ozbiljan nego se cijelo vrijeme smijao meni i lakali, znale smo solidno, al na par sitnica nas je drvio za poludit.. ( koliko se sjecam - u kojem se roku moraju odrzati izbori za predsjednika nakon sto su raspisani)

 

vlahinja - ama on je presladak :smijeh: kod njega je valjda umjetnost past - stvarno pomaze..meni je radno bilo slaba tocka, a on nas je na kraju pohvali :-P

 

e a za kraj sam pustila novosela !!!

 

sad ce se vjerovatno lakali smijat - al on je meni zaaaaaaaaaaakon!!!!zakon :majstor:

 

toliko me oprao za presudu (izmedju ostalog nisam izdvojila iskaz svjedoka koji je citan umjesto da je saslusan - jer ziv je, mogao je sa svoje dvije noge doc :smijeh: ).. uzas, drvlje i kamenje je padalo po meni!! i onda je krenulo, on se derao i derao - a onda sam ja skuzila da se njemu oci smiju, a kad je rekao da svatko ima svoj feler a da je njegov deranje eeeeee onda sam se ja sve vise smijala sto se on vise derao!! dobro ja sam tip koji voli osobenjake - on to zaista je i ako znate i ako on skuzi da ste ucili nece biti problema!

 

ucenje po pitanjima za novosela - zaboravite!!!on nema svoja pitanja - on iz glave, po primjerima pita ciiiiiiijeeli postupak s naglaskom na istragu..a kod kaznenog naucite jako dobro sankcije i bit ce u redu..

 

:palac:

 

evo to bi bilo moje iskustvo.. idem vidjet sta ste jos pisali da se ukljucim u raspravice..

 

jos 1 nemojte zamjerit sto se nisam prije javila, bas sam bila za nis..

 

saljem posebno ogooooooooman pozdrav viky, lakali i andjelici sue :mase2:

 

a svima koji ste mislili na mene ooogromno hvala

:klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija