Jump to content

Molim mišljenje,savijet ili pomoć


Mikac

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Evo imam jedan veliki problem.Jučer poslijepodne dobio sam poziv iz policije da se hitno javim kod njih jer su priveli moju 5 i pol godišnju kćer i mog ujaka u stanicu u Ilici 245. Nisu ni ništa rekli preko telefona te sam u stanicu došao pod velikim stresom ne znajući što me čeka.Po dolasku obaviješten sam da su ih priveli jer je navodno moj ujak udario moju kćer te je neko pozvao policiju.Ja sam u stanici proveo oko sat i pol odgovarajući na pitanja te sam nakon toga otišao kući s mojom kćeri.Iz razgovora s njom doznao sam da ju je udario po stražnjici jer si je namočila kosu u wc-u u Konzumu na Črnomercu te je jedna žena rekla svom mužu da zove policiju.Policija ih nije zatekla na mjestu "zločina već u šetnji kod kustošijanske (parsto metara dalje) dok su razgledavali izlog,te je legitimirala i privela ih.Kad smo trebali otići iz policije moja kčer je željela ostati s mojim ujakom te je plakala,pa ju je policijska službenica na prevaru izvela iz zgrade uz objašnjenje da će on odmah doći,te da samo trebaju porazgovarati s njim.Naravno,nije došao ni sinoć,pa eto ni danas.Ne mogu stupiti u kontakt s njim jer je premješten u jedinicu za zadržavanje pod optužbom za obiteljsko nasilje.Tokom današnjeg dana zvao me službenik sa prekršajnog suda sa željom da ja sutra dođem svjedočiti,a na moje pitane kad će prestati sa tom lakrdijom i do kad ga misle držati spustio mi je slušalicu.Napominjem da moj ujak ima 64 godine,slabog je zdravlja,nikad kažnjavan,a moram reći da na mojoj kćeri nema mikakovih ozlijeda ni traume tako da se sve svodi na jedan telefonski poziv jedne žene.Nikad nisam čuo da se prema nekome tako postupalo.Obavijestio sam 24 sata i Jutarnji list,te me zanima što još mogu napraviti.Inaće,moj je ujak prije dvije godine prijavio policajce iz te stanice za nesavijesno obavljanje dužnosti u jednom svom slučaju,pa mi sve ovo smrdi na osvetu.Kome da se obratim za pomoć?Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam za fizičko kažnjavanje djece, ali teško mogu razumjeti da se pljuska po stražnjici smatra nasiljem. Pogotovo da to na kraju rezultira nečijim privođenjem u postaju, i čak zadržavanjem u pritvoru.

Vaša kćer je posve sigurno doživjela traumu zbog privođenja, o ujaku da i ne govorimo.

 

Najvjerojatnije se radi o osveti zbog te prijave - policijski službenici su prilikom provjere vidjeli da je vaš ujak podnio prijavu.

 

Na vašem bih mjestu pismeno prijavio slučaj upravi policije sa svojim sumnjama u zloupotrebu policijskih ovlasti. Kontaktirajte odvjetnika, i priču ispričajte svim medijima, i tv kućama. Što veću frku podignete, to manja je vjerojatnost da netko zataškava slučaj ili vam dalje podmeće.

Svakako zaštitite identitet svog djeteta. Dobro bi bilo da ga odvedete pedopsihijatru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vaš ujak kada bude konačno pušten , može podnijeti kaznenu prijavu za protupravno oduzimanje slobode Članak 124.KZ.

 

Protupravno oduzimanje slobode sankcionira se i prema Međunarodnoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava .

 

Po izlasku neka se ujak konzultira sa Općinskim državnim odvjetnikom i eventualno će mu preporučiti da podnese kaznenu prijavu u zapisnik ukoliko Vaš ujak pruži dovoljno dokaza za protupravnost postupka službene osobe .

Vaš ujak ima pravo saznati i podatke osobe koja ga je prijavila , pa ukoliko se radi o lažnoj prijavi može poduzeti korake i protiv te osobe .

 

Treba biti oprezan sa prijavama jer se

lažno prijavljivanje KD sankcionira čl-302 KZ

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Nikad nisam čuo da se prema nekome tako postupalo."

 

Ovo nije jedini takav slučaj. Prije mjesec dana, od strane iste policijske postaje priveden je moj poznanik pod optužbom za obiteljsko nasilje. Proveo je 15 dana u Remetincu. Dolaskom u Remetinec, kako je bio pod stresom, dali su mu na potpis nekakav papir, on ga je potpisao tek kasnije je shvatio da je potpisao da se odriče prava na odvjetnika. Bio je zatvoren 15 dana u maloj prostoriji sa 20 ljudi. Nakon 15 dana pušten je jer nisu imali dokaza o nasilju. Nakon toga 14-godišnje dijete je vodio kod liječnika sa vidnim ozljedama po vratu (ogrebotine) koje mu je nanijela majka prilikom naguravanja. Sa liječničkim nalazom otišao je u istu policijsku postaju te tražio intervenciju, na što je dobio odgovor ako majka to još jednom učini, onda će je privesti.

On će postupiti otprilike ovako kako je ude napisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija