Jump to content

Porez na promet nekretninama???


Grle

Preporučene objave

2007. godine sam sa prodavateljem zaključio ugovor za kupnju nekretnine, koju u stvarnosti nisam kupio (nemogućnost dobivanja kredita), i nikad je nisam prenio na sebe, što je vidljivo i u povjesnom vlasničkom listu, ali nažalost nikad (što sam trebao, i što sam saznao tek prije 20 dana) nisam poništio ugovor s prodavateljem. Prije 20-ak dana sam dobio rješenje i uplatnicu po kojem trebam platiti 5% poreza za promet nekretninama. Što mi je činiti i da li postoji kakvo rješenje toga?

 

Hvala unaprijed! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno zakonu o porezu na promet nekretnina, porez na promet nekretnina razrezuje se na temelju vjereodostojne isprave. dakle, nije važno kako se ona naziva, bitno je da ima sve zakonski propisane elemente a to su; kupac, prodavatelj, k.č. broj , cijenu i rok isplate. Naravno, sve to i potpisano s obje strane. Dakle izdaje se rješenje i nakon isteka od 30 dana postaje pravomoćno ako u tom vremenu nije podnesena žalba kao redovni pravni lijek. Ako se u roku od godine dana p.u . ne podnese raskid istog dokumenta po zakonu o pp nekretnina, onda je taj posao konačan. Naime postoji još mogućnost raskida ugovora po sudskoj presudi ili pak treba zatražiti obnovu postupka po Zakonu o općem upravnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, s obzirom da imaš još uvijek vremena za žalbu, dakle žalbeni rok još uvijek traje, najprije podnesi žalbu i dokaze da je ugovor, odnosno predugovor raskinut, ovjeren kod j.b a zatim to sve odnesi u svoju poreznu upravu zajedno sa zemljišnim izvatkom. To bi trebalo biti dovoljno. sretno :frajer::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija