Jump to content

Može lli nas suprugov otac izbacit iz kuće


jooooj

Preporučene objave

Poštovani,

imam malo veći problem

otac i sestra od supruga žele nas izbacit iz kuće a imamo troje maloljetne djece. Supruga su pritvorili jer su izjavili na sudu da im prijeti i da ih tuče.

Drugi dan nakon što su supruga pritvorili svi su se iselili iz kuće i izjavili kod socijalnog radnika da ih je strah biti u kući da ih ne ubije (a suprug je još uvjek u pritvoru).

Socijalni radnik mi je reko da smo mi mladi i da možemo živjet pod suncem i da moram van iz kuće.

Sada dok je on u pritvoru prijete mi da si pokupim stvari i da idem van.

 

Dali imamo pravo ostati u kući?

Supruga su odhranili njegovi baka i djed , a baku je dohranio suprug i pokopao. Dogovor je bio da njemu ostaje 1 kat i suprug ga je uredi. Sad nakon 3 godine kako je baka umrla otac nas njegov želi izbacit na cestu. Živimo već 6 godina na katu sa troje dijece, a roditelji njegovi i sestra u prizemlju.

Svi smo prijavljeni na toj adresi.

Otac je vlasnik kuće.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema osnove za 'izbacivanje', s obzirom da ste prijavljeni na navedenoj adresi, bez obzira na vlasnistvo objekta, nemate brigu (barem kratkorocno gledano).

 

Da bi se nekoga (pa makar i bivseg podstanara) 'izbacilo' treba puno vise truda, troskova, povlacenja po sudovima, itd, itd.

 

Upravo zbog toga Vam i prijete da se iselite dok je suprug odsutan (u zatvoru, koliko dugo, po kojoj osnovi, ne moze biti pritvoren bez optuznice?) jer igraju na kartu straha. Ako zelite, slobodno Vi njih prijavite za prijetnje, te psihicko maltretiranje -- to je nasilje u obitelji.

 

Prebacite lopticu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Ako je Vaš suprug zbog nasilja završio u pritvoru sama činjenica da ste svi prijavljeni na adresi oca vlasnika kuće ne pruža Vam zaštitu .

Vlasnik objekta može uz pisani otkaz tražiti iseljenje cijele obitelji, a po proteku otkaznog roka može Vas iseliti , promijeniti brave i sl. to je stvarnost za to Vi i suprug trebate tražiti mirno rješenje nesporazuma , ako želite koristiti tuđe vlasništvo .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija