Jump to content

Javni red i mir


xy99

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih Vas za pomoć pošto sam već sva sredstva iscrpio i neznam kome bi se obratio. Evo o čemu se radi: živim u gradu, u obiteljskoj kući koja je u cijelosti privatno vlasništvo (vodi se na mome ocu), u sklopu kući nalazi se lokal koji je u najmu i u njemu se nalazi trgovina mješovitom robom, kuća se fizički "nedodiruje" tj. nenaslanja se ni na jednu drugu susjednu kuću. Problem nastaje jer se svakoga dana i tijekom cijelog dana pored same kuće skupljaju pijanci koji tu galame, viču, svađaju ponekad i tuku i sve to jer konzumiraju alkohol. Pored svega toga uriniraju po samoj kući i po travi gdje se moja djeca igraju. Moram još napomenuti da je jedno dijeti još bebica koja većinu dana prespava ali to nije moguće jer njihova buka i mene probudi a kamoli nju jer prozor je direktno iznad njih na prvom katu a kaku su nesnosne vrućine prozor moramo držati otvorenim. Policiju zovemo redovito, svaku večer, doslovce baš svaku večer, oni ponekad znaju i doći i popričati i to je to. Neznam kako bise njih riješio tj. moje pitanje glasi dali postoji zakon gdje im se može ograničiti da oni ne smiju prići tako blizu tj. da moraju biti na najmanje nekoj određenoj udaljenosti. Ispričavam se na dugačkom objašnjenju i zahvaljujem na odgovoru.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAKON O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA

Član 14.

Tko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

 

Član 20.

Tko se na javnom mjestu odaje pijančevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

 

Dakle, policajci propuštaju sankcionirati sudionike "derneka".

 

Pokazivanje spolovila je čl. 14. a lokanje je čl. 20.

 

Obratite se pismeno načelniku postaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija