Jump to content

Čekovi


nevenko

Preporučene objave

Zanima me ovo. Osobi sam dao punomoć na tekući, ona je uzela 20 čekova kod banke. Prije godinu dana oduzeo sam joj punomoć, ali mi nije vratila čekove jer ih je navodno izgubila. No nakon godinu dana čekovi su došli na naplatu, 3 kom (na njima stoji datum vremena kada osoba više nije imala punomoć). Ja sam odmah prijavio banci zlouptrebu i banka sada zna da osoba više nema punomoć i da ih je zloupotrijebila jer ih je dala bez punomoći, ali redovno isplačuje čekove kada ih netko donese. Smije li binka isplačivati čekove ako zna, a zna, du su izdani od osobe koja više nema punomoć na račun na koji glase čekovi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Banku sam obavijestio tako da sam bio na jednoj poslovnici u drugom gradu (gdje sam trenutno), gdje je jedna djelatncina izvadila popis svih nereliziranih čekova, za iste je napravila odjavu bankovne isprave i navela krađu kao razlog. Iste je također proslijedila tj. faksirala u matičnu poslovnicu. No njima kao da to ništa ne znači. Oni jednostavno dalje primaju čekove i meni šalju opomene.

 

----Da li to oni smiju?----

 

Dotičnu sam prijavio na policijsku upravu koja je pokrenula postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija