Jump to content

Podjela imovine !


soka12

Preporučene objave

Trenutno sam u prilično lošoj financijskoj situaciji, a čeka me rastava braka i naravno nakon toga podjela imovine, pa me zanima što mogu očekivati i koliko bi me to moglo okvirno koštati, pošto sam ja ta koja će podnijeti zahtjev za rastavu braka.

Naime, suprug i ja smo zajednički gradili kuću koja se nalazi na zemljištu mog oca koji i sada zajedno samnom u njoj živi. Suprug ne živi više s nama, no stvari je ostavio u kući i navraća kad god se njemu prohtije u bilo koje doba dana ili noći, no već godinu dana ne spavamo zajedno, čak ni ne govorimo jedno s drugim. Nakon što je kuća "stavljena pod krov", moj je suprug prestao ulagati u nju, te zadnjih 10 godina isključivo ja plaćam režije, nabavljam hranu, odjeću, brinem se za ogrijev i sve ostalo. On ne sudjeluje nikako iako ima mogućnosti. Zapustio je sve obveze prema obitelji i iako je živjeo s nama (tada je i naša sada udana kćer živjela sa nama)nije ni na koji način sudjelovao u obiteljskom životu.

Sada sam se odlučila pokrenuti rastavu braka, pa me zanima što mogu očekivati? Gruntovno je vlasnik zemljišta moj otac, dok kuća nije zavedena (osim stare kuće koja je stajala na tom mjestu), kuću smo gradili zajednički suprug i ja do "stavljanja pod krov" kada je svaka njegova participacija u troškovima i zajedničkom životu prestala (jednostavno je bio kao gost, došao kad je htio, pojeo, okupao se, legao i to je bilo sve).

Što me čeka kod podjele imovine? Hoću li morati uzeti advokata (sa suprugom se ne mogu oko ničega dogovoriti, odbija bilo kakav razgovor)? Koliko bi me okvirno takva parnica mogla koštati? Napominjem da suprug ima vlastito poduzeće, ja obrt (u propadanju), a zajednička imovina je sporna kuća vrijednosti od cca. 40.000,00 €, te vikendica građena u braku na zemlji suprugovog oca, vrijednosti ne više od 5.000,00 €.

Molim Vas odgovor!

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošto je kuća sagrađena na zemlji tvoga oca i na isto parceli je ucrtana starakuća (gradnja nove nije legaliziran)predpostavčjam da je kuća i vlasništvo tvog oca .

kod podjele imovine nemate šta djeliti ako je ista stvar i sa vikendicom .

može se tražiti povrat uloženih sredstava ali za to treba imati dokaze o ulaganju i povečanju vrijednosti nekretnina. važi za oba objekta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija