Jump to content

molim pomoć


dada01

Preporučene objave

poštovani!

ostavinska rasprava iza moje pokojne bake nedugo je održana.

međutim pročiala sam u rješenju da ja majka nasljedila

1/2 nekretnine.

interesira me kako mogu saznati tko je nasljedio drugu polovicu iste te nekretnine i u slučaju prodaje kuće dali majka po rješenju može prodati samo svoju polovicu.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suvlasnici mogu nesmetano raspolagati svojim suvlasnickim dijelovima, sto znaci da vasa majka moze prodati polovicu kuce. Pitanje je da li ce biti zainteresiranih za kupnju, lakse je prodati kucu za cijelo nego dio nepodijeljenog objekta.

 

Za vlasnistvo drugog dijela kuce relevantno je zk stanje, jer ako u rjesenju o naslijedjivanju iza smrti bake ne pise tko je naslijedio drugi dio, znaci da drugi dio kuce nije ni bio predmetom tog ostavinskog postupka.

 

Moguce je da vasa baka nije ni bila vlasnica kuce za cijelo pa jednu polovinu njeni naslijednici nisu ni mogli naslijediti. Moj savjet je, osim ako ne raspolazete nekim drugim cinjenicama koje niste naveli, da krenete od zk stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je mišljenje da u slučaju da je baka u trenutku svoje smrti bila vlasnica cijele kuće tada bi u tom rješenju pisalo i tko je naslijedio tu drugu polovicu. Drugo rješenje za tu drugu polovicu iza smrti vaše bake ne postoji. Dva rješenja su moguća samo u iznimnim slučajevina npr. naknadno pronađena imovina i sl - to nije vaš slučaj.

 

Pitate da li je druga polovica kuće uopće nečija - mora biti nečija, a ako vi želite saznati tko je vlasnik druge polovice možete to utvrditi preko zemljišnika, a ne nekog drugog rješenja o naslijeđivanju. Ne znam kako još da vam objasnim čini mi se da se ponavljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U zemljišnim knjigama možete doznati tko je vlasnik druge polovice .To možete i putem interneta na GOOGLE-u ukucajte pravosudje .hr i dobiti ćete između ostalog i rubriki E-izvadak , izaberite sud-glavnu knjigu i dobit ćete obrazac za upis čestice i kada upišete dobiti ćete vlasnički list sa sviom vlasnicima , a nakon toga možete u pregledu katastra vidjeti tko je upisan kao posjednik .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija