Jump to content

umrla mi je majka, otac ne placa alimentaciju a ja studiram-moja prava?


yel

Preporučene objave

Postovani, lijepo Vas molim da mi pojasnite slijedece.

 

Nedavno mi je majka preminula, zivim u jednoj polovici kuce koja je pripadala mojoj majci a u drugoj polovici zivi moj otac (majka i otac su razvedeni). Otac mi ne placa alimentaciju iako je donesena presuda (trenutno je u postupku ovrha nad njegovom imovinom).

Zanima me koja su moja prava? Znam da imam pravo na maminu mirovinu i to jos svega par mjeseci jer navrsavam 26 godina ali sto jos? Zanima me da li kod ostavinske rasprave imam kakve socijalne povlastice kod "nagradjivanja" Javnog biljeznika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam vi se trebate požuriti ustati tužbom za plaćanje alimentacije (ako ste redoviti student, ili za ono vrijeme dok ste se šklolovali a nakon vaše navršene 18 godine). Nakon punoljetnosti nije vaša majka trebala tužiti oca već vi. A sad se trebate požuriti da tužite oca za svu alimentaciju koju možete unatrag dobiti. Požurite podnijeti tužbu, a poslije je nadopunjujte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam podnijela tuzbu 2003.godine i presuda je tek ove godine donesena. Ali posto se nagomilala poprilicna svota u ovih par godina (1000kn mjesecno*5 godina + kamate), a otac nema da odjednom to isplati, putem suda pokrenuta je prodaja njegove nekretnine (drazba).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija