Jump to content

RAZVOD - podjela imovine ?!?!


pricuva

Preporučene objave

Ovako molim vas da mi pojasnite .

 

Mislim pokrenut razvod i zanima me podjela imovine .

 

Ja sam vlasnik poslovnog prostora i nekretnine (kuce) a muz nema niti jednu godinu radnog staza, nezapolen je .

 

Nema nikakve nasljeđene imovine niti on niti ja . Jedino sto je ako se tako zove bracna stečevina poslovni prostor i nekretnina(kuca) koju sam ja kupila vlastitim novcem a on nije dao niti kunu !

 

podjela imovine u ovom slucaju ?

 

u braku smo 21god , ja imam 23god staza .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bracna stecevina je sve sto ste kupili od novca stecenog radom ili zaradili u vrijeme trajanja bracne zajednice. Bez obzira sto je vas suprug nezaposlen i nije donosio novac u kucu zakon na to gleda da je na drugi nacin doprinosio u vasoj obiteljskoj zajednici (radom u kuci, odgojem djece itd).

Od podjele su izuzeta nasljedstva, dakle, uspijete li dokazati da ste novcem koji ste dobili na taj nacin kupili nekretninu, necete je morati dijeliti. U protivnom, tretira se kao bracna stecevina i ravnopravno se dijeli..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači ako ja dokažem da on nije nikakve kućanske poslove radio(odgoj tra la la la ) . Da sam ja poslovni prostor(nekretninu) kupila svojim novcem koji mi je otac (pokojni) darovao , to nemogu dokazati , nemam crno bijelo napisano na papiru , te da je nekretnina(kuća u kojoj živim) kupljena mojim novcem zarađenim u poslovnom prostoru , te da on ima ponavaljam 0h radnog staža i dalje se djeli pola na pola ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da oprostite ali #OOPS#S TAKAV ZAKON I TAKVU PRAVDU , gdje ja moram djeliti na pola svoju nekretninu s "mužem" koji mi nije u ove 23 godine zajedničkog života kupio kruh za djecu , pokaz im platio ili na informacije otišao u školu , da djelim svoje s nekime ko nije uložio trunku u svoju obitelj , koji je uzimao stvari od doma i prodavao na sajmu , koji mi je razbio auto , koji mi je uništio život , PLATIO RAČUN u kući u kojoj je bezbrižno živio dok mu je žena radila ko konj i donosila kruh na stol a on je još prigovarao .

 

Nije ni čudo da smo s*****a država , a pravna i pravedna ...pihhh to je samo nedostižan san , iluzija , fatamorgana ...

 

uglavnom hvala na odgovoru . :tuzan: :tuzan: :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija