Jump to content

nađena oporuka


kkrrookkooddiil

Preporučene objave

moje saznanje o ostavinskoj raspravi je ono što mi kažu nasljednici a u ovom slučaju kaže da mu je javni bilježnik rekao da oporuku ne uvažava jer nije "ovjerena"? znam da ste se ponovili ali ja se pitam je li to moguće da javni bilježnik nije postupio ispravno i kako provjeriti je li rasprava protekla prema zakonu a nisam nasljednik?nasljednik ima slabije govorne sposobnosti uzrokovane povijestom bolesti i sklon je alkoholu tako da ga je jako teško razumijeti kad govori u trezvenom stanju a kamo u alkoholiziranom ponukana sam razmišljati da su se drugi nasljednici okoristili situacijom.je li JB trebao kako reagirati kad je vidio da stranka nije sposobna izjasniti se ili dati kakav prigovor ,izjavu, ili slično ili ako je primjetila da stranka nije "sva svoja" u bilo kojem smislu reagirati i otkazati raspravu postoji li kakav kodeks ponašanja zakon o takovim ili sličnim situacijama etike i morala kod pravnika u smislu pomaganja strankama koje su u nemogućnosti odradit raspravu u svoju korist .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sasvim je moguće da JB griješi pri vođenju ostavinske rasprave.

 

Osobno sam doživio ozbiljne propuste i neznanje, a i čuo od drugih za takve stvari iz prve ruke - počev od nesposobnosti držanja reda na raspravi i dopuštanja prijetnji i psihičkih pritisaka među strankama, pa do elementarnog nepoznavanja zakona i donošenja potpuno besmislenih rješenja.

 

Ako niste zadovoljni postupanjem bilježnika odnosno rješenjem koje je donio, možete se pritužiti odnosno žaliti se na rješenje, pa će postupanje preuzeti sud.

 

Sve što ste naveli može biti žalbeni razlog ako je stranka oštećena.

 

Nije moguće osigurati da sve bude uvijek savršeno, zato su i predviđeni žalbeni postupci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala. ali žalbeni rokovi su prošli.Mogu li se i kako obratit JB komori , provjeriti zapisnik o raspravi kuda dalje?jer što više razmišljam sve mi je jasnije da je nasljednik jako oštećen?!!!!!.Ako i napišem žalbu kamo da je pošaljem jel mi pametnije da odvjetnik napiše tu žalbu ili ja sam.Kako utvrditi propuste JB?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani..ja bih na vašem mjestu napravila ovako.

 

Prvo otići kod JB koji je vodio ostavinski postupak...tražiti od njega da vam da na uvid zapisnik o vođenju postupka. Za to trebate dokazati pravni interes..Tada recite da je vaš otac često nestabilnog psihičkog stanja itd. te kako smatrate da je oštećen a da vi želite zaštititi njegov interes.

 

Ako to upali i dobijete zapisnik na uvid..pogledajte da li se igdje spominje oporuka koju je on donio na raspravu. Ako se spominje, pogledajte zašto nije uzeta u obzir.

 

A ako se ne spominje, jednostavno pravite se da ste ju tek našli i odite na sud kako vam je "ude" rekao u jednom postu. tada će sud postupiti kao da je naknadno pronađena.

 

Javite se što je bilo kod JB pa ćemo vidjeti dalje.

 

Nisam sigurna da li postoji mogućnost ulaganja izvanrednih pravnih lijekova protiv rješenja o nasljeđivanju jer je istekao redovni rok za prigovor od 8 dana pa molim tko zna neka odgovori gospodinu te da navede koji izvanredni pravni lijek i kome te u kojem roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zapisnik ne mijenja ništa..samo vam daje informacije o vođenju ostavinskoga postupka. A sama oporuka može mijenjati stanje stvari.

 

Postoje razni uzroci nevaženja oporuke..svaki je specifičan.

 

Ne mogu na pamet govoriti, kada saznate informacije iz zapisnika javite se. Možete mi poruku poslat na PM.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše li se kakav zapisnik kod predaje oporuke, nema napisanog u oporuci JA TAJ I TAJ....., sastoji se iz dva dijela jer se vjerovatno od stajanja lako kida a na drugom dijelu je potpis. sudac če razmotrit oporuku i nedostatke postoji li mogućnost da bude odbijena ?Zašto ne mogu poslati PM u redu sa navodom "ZA." uvijek piše moje korisničko ime i neda mi upisati ništa drugo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija