Jump to content

kako do svog vlasništva


blek

Preporučene objave

Poštovani,molim za savjet!

Pokrenuo sam sudski postupak za razvrgnuće suvlasništva.Druga strana stoji u toj zajedničkoj kući a ja već par god.nisam ni ušao u kuću jer su mi promjenili brave.zivim u drugom gradu pa sam i pokrenuo zato taj postupak.Pošto se nisu htjeli nagoditi uplatio sam da sudski vještaci izađu i procjene imovinu.Čitam forum i dobivam različite odgovore od odvjetnika i onog na forumu. On tvrdi da ih ne možemo tužiti osim ako nisu imali neku korist,dobit od te imovine.

1)da li je to istina?

znači,ja ne mogu ući u kuću i ne mogu im ništa,a oni sve koriste?!

2)tu čitam da se može tužiti i tražiti zahtjev za psistupom svojem vlasništvu i pod prijetnjom ovrhe npr.novčana kazna.da li imam pravo na tu tužbu?

3)da li zastarjeva uplata za sudske vještake s obzirom da sam uplatio prije god.dana a još nisu izašli?

4)da li mogu nekoj trecoj osobi prodati svoj dio vlasništva iako se sudski nismo odjelili a zatražio sam geometrijsku diobu kako bi dobio svoj konkretni dio?

5)da li mi može koristiti činjenica da znam da je kuća izgrađena 2m duže od građevinske dozvole? kako to iskoristiti?znam da vještaci utvrđuju samo vrijednost imovine.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

 

Na sudu gdje ste predali zahtjev za razvrgnuće suvlasničke zajednice pošaljite požurnicu ili ju osobno odnesite u dva primjerka i neka Vam na jednom ovjere datum primitka . Zatražite broj pod kojim se predmet razvrgnuća vodi i pokušajte najprije u pisarnici doznati kod kojeg suca se predmet nalazi i da li je uopće raspoređen , pa onda krenete s požurnicama i obavijestite predsjednika suda i zatražite ubrzanje postupka .

 

Kada se uplati vještačenje tada se kopija uplatnice dostavlja uz dopis sudu na odgovarajući predmet .

 

Ništa nemojte čekati informirajte se , jer ako nešto i fali u spisu sud najčešče čeka Vašu akciju .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,situacija je malo čudna.Sudac kod kojeg se nalazio predmet je smjenjen.Novi sudac ne želi ni čuti jer navodno ima nerješenih predmeta iz 2006god!a pošto sud nije u većem gradu već manjoj zabiti rade što ih volja.Koliko je ta požurnica djelotvorna i kako na nju moraju odgovorit?koliko vremenski?bojim se da kod njih to ništa ne znači.šerifi u svom selu..al možemo probati.

može li netko odgovorit na ostala pitanja? hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Možete tražiti naknadu u visini najma za svoj dio nekretnine; možete tužbom potraživati naknadu za pet godina unatrag.

2. Vi ste suvlasnik, i imate pravo pristupa svom vlasništvu, osim ako to nije ograničeno npr. pravomoćnom sudskom odlukom.

3. odgovorio ude

4.Možete prodati svoj suvlasnički udio, pogotovo ako je vlasništvo upisano u z.k. Ali u praksi je teško naći kupca , a u najboljem slučaju možete dobiti polovicu realne vrijednosti.

5.Prijava u smislu bespravne (do)gradnje može zakomplicirati život osobama s kojima ste u sporu, ali i Vama kao suvlasniku. Ne bi to baš preporučio.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija