Jump to content

pomoć.prevara


123m

Preporučene objave

Znači ukratko ovako......prije nekih godinu i pol dana bila sam u vezi s jednim dečkom koji mi je nakon nekog vremena kupio osobno vozilo u vrijednosti nekih cca 7500 eura. ja sam mu te novce obećala vratit na što je on meni rekao da ne da je to poklon od njega. u međuvremenu sam upoznala jednog dečka u kojeg sam se zaljubila i ostavila ovog prijašnjeg. nakon toga on mi je ušao u auto,nažalost auto je bio otključan te mi uzeo prometnu i knjižicu vozila koja je glasila na bivšeg vlasnika te me teretio da mu vratim auto na što ja nisam pristala. kupoprodajni ugovor bio je na moje ime i njegovo ime se u cijeloj priči uopće ne spominje. to sam prijavila policiji na što su oni otišli kod tog dečka i tražili ga da vrati dokumenete na što je on rekao da će ih vratit sutradan u određeno vrijeme. međutim on ih nije vratio. opet sam otšla u policiju na šta su mi oni rekli da oni ne žele ulazit u to jer je auto bio otključan i da to riješim sama s njim. on i dalje nije htjeo vratit dokumenete na što sam ja otišla i prijavila nestanak dokumenata te izvadila novu knjižicu vozila i prometnu koje su galsile na mojhe ime jer sam naknado ja platila porez. međutim on mene sada tuži po zakonu temeljem odredbe članka 224. stavak 4 kaznenog zakona članka 303. stavak 1 kaznenog zakona i člnaka 315 stavak 1 kz. znači nigdje nisam potpisala da su novci i auto njegovi niti to postoji ni na jednom papiru. on mi sada predbacuje kao dokaz činjenicu da je on dan prije kupnje automobila digao kredit. zanima me u kakvom sam ja sada položaju na sudu? unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S pravne strane, vase je ime na ugovoru i tu je stvar cista... no..dokaz da je on dignuo kredit za isti ili slican iznos vrijednosti automobila moze biti dokaz. Kao samostalan i jedan jedini nije dovoljan, ali, pretpostavljam da je u cijeloj transakciji bilo i svjedoka jer ste se vjerovatno hvalili kako imate dobrog decka koji vam kupuje auto i slicno, tu vec stvari postaju kompliciranije.

S moralne strane pak, ako vam je covjek dao novac za auto, prekinuli ste, ne mislite da ste ipak vi ta osoba koja je mogla mirno sjesti i popricati kako cete to rijesiti. Taj iznos, 7500 E nije mali, a ocito je znacajan vasem bivsem decku jer ga je dobio kreditiranjem, a nije izvukao iz carape.

 

Dodatno pitanje:

- kazete on me tuzi po cl 224 st4, to mi je jasno, ali

 

Davanje lažnog iskaza

Članak 303.

(1) Svjedok, vještak, prevoditelj ili tumač koji u postupku pred sudom, upravnom

postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku dade lažni iskaz, nalaz ili

mišljenje ili nešto lažno prevede,

kaznit će se kaznom zatvora od 6 mjeseci do pet godina.

Ovjerovljavanje neistinitog sadržaja

Članak 315.

(1) Tko dovođenjem u zabludu nadležnog tijela učini da ovo u javnoj ispravi, zapisniku

ili knjizi ovjeri štogod neistinito što ima služiti kao dokaz u pravnom prometu,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

mi nije jasno.. Posjeduje li on neku drugu dokumentaciju kojom podupire svoju stranu price. I jos jedna vrlo vazna stvar, da li je on prijavio vas na policiju ili drzavno odvjetnistvo te su oni podignuli optuznicu ili su oni odbacili pa je on preuzeo kazneni progon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvar je u tome da sam pokusala on nije htio pristat nego me htjeo tuzit te je u međuvremenu maltertiro mog sadasnjeg decka koji ga je isto prijavljivo policiji za maltretiranje i ja nisam mogla vratit iznos odjednom a auto mi je bio prijeko potreban jer sam prijasnji prodala.

sto se tice ovog clanka 303 tuzi me da sam lazno navodila da su dokumwnti izgubljeni kako bi dobila druge jer on navodi da ih je on imao cijelo vrijeme kod sebe kao pokrice da cu mu vratit novce a uopce nije bilo tako,kako bi se ja bez tih dokumenata vozila. on ih je ukrao iz auta jer mi je auto bio otkljucan pred kucom.

da li se ja mogu ogradit od toga svega na taj nacin da kazem da sam imala ušteđevinu i to je to. svjedoka nema jer se nikom nisam hvalila to je bilo između njega i mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I, da li je odvjetnistvo pokrenulo postupak ili nije, tj, da li su podignuli optuznicu protiv vas ili je sve jos u postupku?

JEste li bili na policiji radi toga, na zupanijskom sudu ili? Pokusavam utvrditi u kojoj ste fazi postupka te tako ocijeniti sto vas ceka i sto napraviti...

 

Da, to sto vas je prijavio za 303 stoji i vjerovatno se sjecate, kada ste trazili novu knjizicu vozila potpisali ste izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornoscu da istu niste dali u zalog i sl, i to na policiji... To vam moze lose zavrsiti.. To sto se vi ne mozete voziti bez dokumenata ne opravdava posezanje za pocinjenjem kaznenog djela jer ste morali prvo razrjesiti situaciju na nacin da ste prijavili njega da vam je dokumente ukrao (jer na kraju krajeva, na vase ime su ili?) te onda ako on ni na taj nacin nije zelio vratiti, trebali ste prijaviti njihovu kradju (cijeli postupak, policija, narodne novine, policija) i na temelju toga traziti nove. Kako razumijem, auto uopce niste prebacili na sebe vec je na prijasnjem vlasniku. Dakle, ako je tako, onda ste tog bivseg vlasnika angazirali da izvadi nove dokumente. Tu imate onda jos jednog svjedoka protiv vas jer ce sigurno vaditi sebe iz kaznene odgovornosti.

 

Sto se tice ostaloga, to sto vi trebate auto, nazalost nije njegov problem niti ce pred sudom imati ikakvo znacenje. On tvrdi da vi njemu dugujete, ima neke argumente tako da bi bilo najbolje da se pokusate s njim sto prije nagoditi. Dogovorite neki modus otplate ili povrata automobila te otpis duga u to ime, to mu ponudite pismenim putem (s povratnicom), da pokazete volju da stvari zelite rijesiti i to sto prije. To vam moze biti olakotna okolnost ako stvar dodje na sud (ali i da uspijete da ni ne dodje, barem sto se tice 224) jer cete barem eliminirati imovinskopravni zahtjev i pokusati prikazati pricu kao neku ljubomornu osvetu. Morate znati, sud se manje bavi motivom prijave, a vise cinjenicnim stanjem koje nazalost u ocima suda izgleda ovako:

- posudio vam je novac

- kupili ste auto

- ne vracate mu novac

- necete mu dati auto, jer kazete da vam treba, da barem na taj nacin vratite novac

- dajete mu dokumente kao zalog

- izigravate ga opet vadeci nove dokumente

- dalje koristite auto i ne vracate dug

 

Pokusavam vam samo prikazati realnost koja vas ocekuje. To maltretiranje takodjer niste opisali. Ako je on dolazio ili zvao vas, vaseg decka, roditelje, bilo koga, da apelira da vratite novac, to nije maltretiranje. To ce on sudu isto prikazati kao pokusaj da mirno rijesi spor s vama van suda. Ta prica s kradjom dokumenata isto ce zvucati neuvjerljivo jer puno je zivotnije da cete mu dati garanciju za dug nego sto je da ce on ici krasti dokumente... Vas bivsi je ocito odlucan da vas potjera pravdi i moram priznati da mu dobro ide, na vasu zalost.

 

Angazirajte odvjetnika, prodjite cijelu pricu, papir po papir i pokusajte si sloziti neku strategiju obrane, misljenja sam da ce vam trebati. I pozurite, kazneni predmeti ovakve vrste se pocinju rjesavati relativno brzo i isto tako se brzo privode kraju. Strategija obrane "on je ljubomorni ludjak koji mi oce uzeti auto" vam nece proci.

 

Za 303 cete gotovo sigurno zavrsiti na sudu, a od 224 se pokusajte izvuci ako jos ima vremena da pokusate s njim rjesiti dogovor oko financija.

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da državno odvjetništvo je podiglo optužni prijedlog. a što se tiče dokumenata ja sam prijavila policiji da su oni ukradeni i on je policiji OBEĆAO da će ih vratit sto nije. sve sam prijavila u narodne novine i ta cijela procedura, ja sam rekla da su dokumenti NESTALI,pošto mi ih on nije vratioi auto je prepisan i glasi na moje ime a sto se tice te krađe imam i svjedoka sadšnjeg dečka koji je izašao van kad je vidio da ovaj ulazi u auto i pokusao ga sprijecit ali mu je ovaj prijetio palicom pa je odustao, i to sve smo prijavili policiji, u međuvremenu se još jednom i zabio u taj auto dok je bio iza mene i nabio mi se na cesti.

stvar je u tome da ja tog dečka nista nisam trazila on je samo kupovao,ok, ja nisam odbijala ali danas je tako,meni je u jednu ruku žao sto je tako ispalo ali opet da nije počeo sa maltertiranjem na cesti,mene mog dečka...i da još je prijetio otkazom mom dečku....sve bi se drukčije završilo al pošto je on tjerao inat onda ga tjeram i ja.

on navodi u u optužnom prijedlogu da sam ja njega tražila pozajmicu za kupnju automobila i da sam mu obećala da ću mu vratit taj iznos ili auto U ŠTO JE ON I POVEROVAO a uopće nije bilo tako nego ga je on sam kupio meni!!!

pa što onda nije ovjerio kod javnog bilježnika pozajmicu gdje su moj i njegov potpis.

opet kazem njegovog imena nema ni na jednom dokumentu.

auto je na moje ime,kupoprodajni je na moje ime i to je to.

zato ja tu nevidim problem?! bar s nekog logičnog gledišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da i piše na tom papiru na temelju odredbe članka 42 stavak 2 točka 4 i članka 431 stavak 1 zakona o kaznenom postupku podnosim optužni prijedlog.............

jer mene je već zvala policija da se uvjewri u vjerdostojnost dokumenata i on su mi rekli da je to došlo sa državnog odvjetništva....i oni su mi rekli da je sve u redu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZNaci ovako stoje stvari, nacelno.. Optuzni prijedlog je podignut, pretpostavljam za 303!?! To vam znaci da cete, ako ste u Zg, prvu raspravu imati zakazanu za oko 6 mjeseci od donosenja optuznog prijedloga. Tamo stvari idu relativno brzo pogotovo u slucaju kakav je vas. Znaci, ocekujte rasprave svakih cca mjesec dana i nemojte racunati da cete cijelu pricu utjerati u zastaru. Za pocetak treba vam odvjetnik.

 

Ovo sve sto imate od argumenata sacuvajte za sud. Vas bivsi ce biti pozvan kao svjedok jer ce ga najvjerovatnije preloziti ODO. Vi imate pravo iznositi dokazne prijedloge, predlagati svjedoke i slicno. Na sto se morate koncentrirati- morate dokazati da su dokumenti ukradeni (ako ste tako prijavili policiji tako kod trazenja novih) i to argumentirati, a ako postoji zapisnik kada ste prijavili da ih je ukrao vas bivsi, tim lakse. Ako pak ne postoji dokumentacija da ste prijavili njihovu kradju od strane bivseg, onda ste u nepovoljnijem polozaju jer ce on kao svjedok reci da ste mu dokumente dali u zalog, a onda ce vas tuziteljstvo podsjetiti na papir koji ste potpisali da ih niste dali u tu svrhu... Tu je onda problem, za vas, i to veliki! U tom slucaju podudarati ce se podaci da je on nedugo prije kupnje auta podigao kredit, da vam je posudio, da ste mu obecali vratiti, da to niste ucinili itd. itd.

 

Ako mislite da je tako i da stvari mogu krenuti u tom smijeru, mozda je i bolje odmah prihvatiti krivnju i prijedlog kazne od strane ODO jer taj prijedlog ce sudac uvaziti. Odete li u postupak i uspiju li vas jos vise "pokopati", sudac vas vise nije obavezan kazniti kaznom koju je prelozilo ODO vec izrecena kazna moze biti i visa. Pazite, pogotovo ako imate kakve osude jer vam otpada manja kazna zbog dotadasnjeg nekaznjavanja. Osim svega, racunajte i na troskove postupka i vaseg odvjetnika koji ako vas proglase krivom mogu doseci nekoliko tisuca kuna.

 

Uglavnom, savjet je da se distancirate od prica o palicama, naganjanja, ljubavnih trokuta. To ne prolazi na sudu. Za svoje tvrdnje o prijatnjama i ostalom trebate imati zapisnike policije da ste ih prijavljivali i/ili vrlo cvrste svjedoke no zapamtite, to sto je mozda stvarno on i prijetio vama, vasem bivsem, udarao auto, NE mijenja vasu kaznenu odgovornost po clanku 303 za koji vas gone tako da se ne koncentrirate na dokazivanje toga vec se koncentrirajte na dokazivanje onog sto sam nesto vise u tekstu rekao..

 

I ponavljam, nadjite odvjetnika!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja idem na sud bez odvjetnika jer smatram da nisam nista kažnjivo napravila po strani zakona,postoje zaapisnici u policiji i sve sto se tice toga a na moralnoj strani je drugačija priča al šta je tu je. 7000 e nije neka svota koju ja moram opravdavat,imala sam svoje ušteđevine,dodali su mi još roditelji i to je to. a to što je on digo kredit nedugo prije toga i u koju svrhu mene ne zanima. pa halo onda idemo sve ljude u hrvatskoj pronac koji su u to vrijeme digli kredit pa ih pozvat na sud. a ja isto tako na sudu mogu rec da je on meni posudio novce i da on meni neće vratit novce!!! zar nisam u pravu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na "vazi" suda nece prevagnuti u korist vase nevinosti to sto bi se pojavili bez odvjetnika. AKo ste uvijereni da cete na sudu biti oslobodjeni krivnje onda ionako necete imati troska odvjetnika jer ce isti biti placen od strane, u ovom slucaju, drzavnog proracuna.

Pravna pomoc u vidu odvjetnika vam je potrebna ne zbog dokazivanja nevinosti, to ce za vas raditi dokazi, vec radi sto boljeg postovanja pravne procedure i mogucnosti da te vase dokaze koje kanite iznijeti u svojoj obrani sto kvalitetnije iskoristite. Sud nece uzeti u obzir vasu nestrucnost niti ce imati razumjevanja za propuste u obrani koje mozete napraviti, a niti ce vas voditi kroz postupak jer to na kraju krajeva niti ne smije. Zapamtite da jednom propustena prilika na sudu moze vrlo lako postati i zadnja u kojoj cete moci nesto dokazati. Primjerice, propustite li u odgovarajucem trenutku sudu prinijeti dokumentaciju ili predloziti svjedoke, niti ce se ta dokumentacija moci korisitit kao dokaz niti cete se na nju smjeti pozivati ili pak, svjedoke necete moci pozvati. U vasem slucaju moguca je izreka zatvorske kazne pa razmislite koliko vam se isplati rizik. Jer ponavljam, sud vas nece dozivjeti manje ili vise krivom ako se pojavite bez ili sa odvjetnikom.

 

Sto se tice ostatka, a to vam govorim sa pravnog gledista, nerazumno se pozivati na teze da se pronadju onda svi ljdui koji su u to vrijeme digli kredit pa nek svjedoce i sl. Takva naklapanja ne prolaze jer ce sud i tuzilastvo postavljati konkretna pitanja i mogu vas (vrlo lako) natjerati da se zapletete i da vas negdje uhvate u lazi. Oni svoj posao rade svaki dan, godinama... Prvo sto ce sud utvrditi je da ste nesporno bili u vezi, da ste bili u odredjenom odnosu sto se tice nabavke tog automobila. On (bivsi) ce moci dokazati da je podigao kredit, kako sam jednom prije rekao, mozda i postoji svjedok koji ce posvjedociti da ste mu/njoj rekli da vam on kupuje auto ili mozda svjedok koji ce posvjedociti da ste mu rekli vratiti taj iznos.. Nebitno je sada ici u detalje ali ako sud utvrdi odnosno ako jedna od strana u postupku uspije prikazati neki logicni i zivotni slijed odnosa, dogadjaja, tijeka novca i slicno, sud ce prije povjerovati toj strani nego nekome tko ce reci da nesto sto na nikakav nacin ne moze dokazati.

Na kraju ste rekli da i vi tako mozete reci da je on vama duzan. Ali vjerujte, sud ce vas odmah pitati zasto vi njega onda niste trazili povrat tog navodnog iznosa preko suda, zasto ga niste prijavili za pocinjenje nekog kaznenog djela i slicno ako ste upravo vi ta ostecena strana. Nepokretanje postupka koji sam upravo rekao dodatno ce ugroziti vasu poziciju u ocima suda. U Razumijete me, cisto ljudska, zivotna stvar...

 

Shvacate, 224 st 4 je vrlo ozbiljan clanak kaznenog zakona koji za sobom povlaci vrlo ozbiljne sankcije, po mom misljenju dodje li do sudjenja po tom clanku vama, najvjerovatnije je da cete izgubiti osobito ako dio svojih tvrdnji prvotno dokaze u sudjenju po clanku 303 i tamo budete osudjeni jer ce imati argument vise. Taj argument u vidu vase osude biti ce nepobitan u dokazivanju da ste namjerno mijenjali dokumente automobila kako bi onemogucili osiguranje u vidu zaloga dokumenata radi tradzbine. Tu ce dodatno potkrijepiti namjeru prijevare.

 

Da zakljucim, zato vam treba strucna pravna pomoc, da vam ocijeni vasu dokumentaciju, argumente koje imate za svoju obranu, savjetuje sto i kako dalje, da vas vodi kroz postupak i da snosite sto manje pravne sankcije ili da ih uopce ne bude. To je u ovim postovima tesko dati, to treba pogledati i analizirati. Sudovi svoj rad shvacaju ozbiljno, a ovo za sto vas se tereti biti ce ozbiljan postupak, tuzilastvo nece progledati kroz prste i braniti ce svoj(e) optuzne prijedloge. Ako vam sve ovo natovare na oko vrata, uz svjedocenje bivseg koje moze biti "nabrijano", vase nepoznavanje prava, razloznu tremu na sudu, nesnalazenje i niz drugih okolnosti moze vam se desiti da zaradite ostru, visoku kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja neznam kako on to moze dokazat kad je to laz. ja sam s tim deckom bila u dobrim prijateljskim odnosima nismo cak ni uvezi pravoj bili,ja neznam kakve je on osjecaje gajio prema meni ali to je njegov problem samo znam da sam mu ja u par navrata rekla da NE ŽELIM ništa ozbiljno osim prijateljstva na što se on uvijek smijao. ja znam da je on mene kupovo s tim svima stvarima i onda kad sam mu rekla da sam našla dečka počeli su problemi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrsta i kvaliteta vase veze nije nesto osobito bitno pred ocima suda pogotovo za cl 303. Pokusate li ga prikazati kao nekog tko je puzao za vama, kupovao vasu naklonost poklonima i slicno biti ce poprilicno neuvjerljivo i tuziteljstvo/sud ce postaviti pitanje vama, ono moralno- ako niste smatrali da ste u (pravoj) vezi zasto ste prihvacali takve skupe poklone i zadrzavate ih. Jer kazete da ste odbijali njegove poklone, a kada je on jedan takav (auto) trazio natrag, sada se grcevito drzite za njega i izvodite sve moguce "trikove" da ga zadrzite za sebe. Shvacate, tu vam pada ta prica i ispasti ce da zelite diskreditirati njega i na kraju i vasu vezu, a zapravo diskreditirate sebe. I kazete da shvacate da vas je kupovao tim stvarima- pazite da vam tako nesto ne promakne na sudu, shvacate sto zelim reci.

 

Nadalje, kao sto buvu kaze, moze reci da ga je kupio za zajednicko koristenje. Na koga glasi auto nema bas prevelike veze, a to sto glasi na vas ne znaci nista drugo nego da ste tako dogovorili jer auto mora glasiti na nekoga, a ne moze na oboje. To sto nema kljuceve takodjer ne znaci nista, dapace, kada ih je htio uzeti onda ste ga prijavili za kradju dokumenata...

 

Sada cisto ljudski i razumski. Ako vam je on kupio auto, ako ga zeli natrag, dajte mu auto ili novac, dogovorite s njim neku otplatu, bilo sto. Podigne li tuziteljstvo optuzni prijedlog protiv vas za prijevaru i krene li to sve na sud, uz argumente koje imate, a koji (bez uvrede) lice na neke pokupljene iz sapunice i ako se vasa jedina obrana zasniva na tome da prepricavate okolnosti vase veze i to ovako kako to radite ovdje..nece biti dobro. Sud utvrdjuje motive, nacin izvrsenja i postojanje prevare, a tuziteljstvo uz svjedoka kakvog ima misljenja sam da ce to uspjeti i dokazati i vi cete biti proglasena krivom. Uz to on ce predati imovinskopravni zahtjev koji cete morati ispuniti da vam (eventualno) uvjetna presuda ostane uvjetna. Sada zamislite da vam sud odredi rok od 6 mjeseci da mu vratite 7000E jer u protivnom uvjetna kazna postaje izvrsna- i idete u zatvor. Ne zaboravite da u slucaju da izgubite pored ispunjenja imovinskopravnog zahtjjeva morate isplatiti i troskove postupka...

Ne znam koliko vam se isplati terati svoju volju jer najvece sanse da se iz svega izvucete su prije nego pravi postupak pocne. I sama ste govorila da vam je kupio auto, da vam je trebao pa da ga zato niste htjeli vratiti, dakle, jasno je da i sami znate da moralno nemate pravo na taj auto i da ste ga prijevarom dobili jer i sami kazete da vam nije bilo stalo do njega, da niste bili u vezi, ali kada se pojavio s autom ipak ste prihvatili taj auto, a kada ga je trazio natrag pokusali ste ga zadrzati na sve mile i nemile nacine. Da, decko je blentav i to jako, ali biti blesav nije kazneno djelo, ali prevara je.

Vi defacto dokazujete da je on blesav, a on ovo drugo, da ste ga prevarili. Razmislite tko ce izvuci deblji kraj. Nema rupe u zakonu jer sud se vodi zakonima ali i osobnim prosudbama, koje uz dokaze koje mislim da ce predociti protiv vas, a i koje vi mozete predociti u svoju obranu nece ostaviti puno izbora i proglasiti ce vas krivom. Njemu je dovoljan samo jos jedan svjedok koji ce potvrditi nesto od slijedecega; da je dignuo kredit, da ste rekli da je dao vama novac i da ste tako kupili auto od tog novca. A ako ste bili u drustvu zajedno u to doba, sumnjam da se neki takav svjedok nece pronaci.

 

Evo, mislim da je temu moguce zakljuciti ovime sto sam vam rekao. Znam da je ostati bez auta tesko, ali niste ga zaradili i usporedno sa time sto vam se MOZDA moze dogoditi, a to je da zavrsite u zatvoru i ionako budete prisiljeni vratiti auto tj novac, ne isplati se riskirati. Odlazak u zatvor, pa cak i samo uvjetna kazna, moze vam obiljeziti cijeli zivot, otezati dobivanje zaposlenja, probleme u privatnom zivotu i sl. Odvagnite pa mudro odlucite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

123m

prijatelj ma kako bio dobar ne kupuje skupe poklone kao auto,nakit itd.a bez nekog osobito važnogdogađaja.

prijatelj plati piće ,kavu ,kupi suvenir ,bižuteriju i eventualno za rođendan ili neku prigodu skuplji dar ali se ipak zna zašto je dar.

 

iz svega navedenog imam utisak da smatraš da si auto zaslužila i da je tvoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija