Jump to content

porez na kupljenu nekretninu


Mirna-

Preporučene objave

Molim ako znate odgovor - dobila sam porez na kupljenu nekretninu čiji je izračun bio na tržišnu vrijednost ( ne znam čija procjena) iako sam nekretninu platila 15 tisuća manje od procjenjene vrijednosti od strane porezne uprave. ok, nema druge , prihvatila da je to tako, i u razgovoru sa djelatnikom porezne, rečeno mi je da sam dužna porez platiti u roku 45 dana , od primitka rješenja. Medjutim na rješenju piše da ga moram platiti u roku 15 dana. Konkretno rješenje mi je dostavljeno 10. ovog mjeseca, na njemu stoji datum 3. o. mj, i ( dakle 7 dana kašnjenja) pa bi prema mom iztračunu morala porez platiti do 18. o.m.( 8 dana od primitka) Ima li u zakonu rok, dakle moram li ga platiti u roku 15 dana, ili 45, kako mi je u tel. razgovoru rečeno? Hvala na razumijevanju i odgovoru!Radi se o poreznoj upravi Zadar, ako to ima neko značenje, tj. ako se porez ne plača u cijeloj Cro, u istom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema odredbi članka 19. Zakona o porezu na promet nekretnina stoji da porezni obveznik mora platiti utvrđeni iznos poreza u roku od 15 dana od dana dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

 

Naravno, kako je žalbeni rok 30 dana od dana primitka poreznog rješenja sukladno odredbi članka 161. OPZ-a, smatra se da je rješenje izvršno po isteku žalbenog roka ako žalba nije izjavljena. To proizlazi iz odredbe članka 270. stavak 2. Zakona o općem upravnom postupku.

 

Zaključuje se da porezno rješenje izvršno po isteku žablenog roka, a time dospijeva i porezna obveza. Prema tomu, vaša porezna obveza dospijeva 24.01.2010.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija