Jump to content

Glazbeni (pregovori s diskografskom kucom)


Poduzetnica

Preporučene objave

Postovani,

Napisala sam rijeci pjesme koja, po rijecima studija u kojemu je pjesma snimljena (uglazbio ju je, na moju zamolbu, moj poznanik), ima velike sanse postati pravi hit.

 

Nas dvoje smo se pribiljezili u autorskoj agenciji (kao autori rijeci i glazbe), a trenutacno je u procesu izrade CD tj. nosac zvuka kao i videoclip. Ja za sada sve sama financiram (jer mogu i jer me jako veseli) a usput dajem i nove komercijalne ideje – koje se diskografskoj kuci jako svidjaju – npr. da se napravi dupli kompilacijski CD s vec popularnim pjesmama slicne tematike, te da se organizira i prigodni koncert. Diskografska kuca je jako zainteresirana jer smatra da ce zamisao poluciti veliki komercijalni uspjeh (kompilacijski CD na kojem bi bila i moja pjesma, te koncert).

 

E sad, obzirom da mi je to prvi „izlet“ u profesionalne glazbene vode, a odvjetnik mi je na duzem putu i nema se sad vremena pozabaviti ovom mojom situacijom, molila bih dobronamjerne savjete i iskustva o tome da li bih i kakvim ugovornim klauzulama mogla jos dodatno u svemu tome mogla zastititi svoje interese (ideje i ulaganja) u pregovorima s diskografskom kucom tj. da ne ostanem u cijeloj prici (koja je od pocetka realizacija mojih ideja i zahvaljujuci mojim sredstvima) samo na honoraru autora teksta tj. jednako kao npr. autor glazbe ili izvodjac (koje sam ja motivirala da naprave sto su napravili).

 

Unaprijed zahvaljujem, lijepi pozdrav,

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija