Jump to content

Montažni obijekat za ugostiteljske usluge na poljoprivrednom zemljištu


Valbandonac

Preporučene objave

Pozdrav svima i puno pohvala na free webu sa ovoliko korisnih informacija.

 

Imam jedan problem na koji mi općinske službe i odjeli za prostorno uređenje ili nežele ili zbilja neznaju dati odgovor. Imam uz jednu lijpu plažu u istri poljoprivredno zemljište veličine oko 8000m2. Volio bih na tom zemljištu otvoriti beach bar ili nekakav mali ugostiteljski obijekat. Naravno pošto je zemljište poljoprivredno stavio bih nekakav montažni obijekat pokretni ili šta god. Zanima me ako netko možda zna točno di je zakonom propisano koliki taj obijekat ako ga se uopče smije staviti mora iznositi kvadrata,dali je izvedivo i kome da se obratim. Možda je netko imao slićnih iskustva već pa zna. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo još jedan puležan da ti odgovori;

da bi tvoj ugostiteljski objekat mogao funkcionirati legalno mmora zadovoljavati nekim normama i standardima, mora dobiti neku kategoriju i uporabnu dozvolu za rad. tebe interesiraju minimalni tehnički uvjeti i sl. nazovi ured, ne znam kako se točno zove, oni doduše izdaju takve dozvole u puli 215-322 centrala i direkt 222799, i pitaj, tamo će ti reći. u međuvremenu pogledaj zakon o ugostiteljstvu NN49,117 iz 2003, uzance o ugostiteljstvu NN 16/95 i NN 108/96 i minimalni tehnički uvjeti NN 57/98 i NN106/04, i sretno!

javi kako je prošlo i eto mene u valbandonu na kavi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to baš jednostavno ne može svatko postaviti ugostiteljski objekt kako mu se svidi. Pokretni objekti mogu se postavljati na javnim površinama temeljem natječaja Grada.

Uvjeti za postavu pokretnih objekata na privatnom zemljištu moraju biti određeni prostornim planovima Grada i odlukom o kumunalnom redu ili sl.

Osim toga ako vam se i dozvoli postava tu su još i minimalno tehnički uvjeti koje treba zadovoljiti - voda, struja odvodnja a to mislim da ne možete dobiti na zemljištu izvan građevinskog područja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija