Jump to content

Molim savjet


aura27

Preporučene objave

Dragi forumaši molim pomoć i savjet. Situacija je jako ružna i neugodna. Prije 6 mjeseci moj brat je imao tešku prometnu nesreću nakon koje je jedva ostao živ. Trenutno je potpuno nepokretan i može micati jedino glavom, a lječnici ne daju baš neke nade da će ikada prohodati ili se moći koristiti makar rukama. Nakon te nesreće supruga ga je jednostavno napustila odselivši se kod svojih roditelja i poslije toga nema više nikakvog kontakta s njom. Majka je ta koja se brine najviše za brata. Kod supruge je kartica od njegovog tekućeg računa i ona njegovu naknadu za bolovanje troši na svoje izlaske. Budući da on ima pravo i na naknadu za uzdržavanje, postoji li ikakav način da barem taj novac dobije majka koja se i brine za njega? Koja su prava njegove supruge? Pretpostavka je da ona ne bi pristala na razvod braka. Znam da ružno zvuči (borba oko novca), ali liječenje i rehabilitacija je skupo, a naše financijske mogućnosti jako male. Pogotovo jer je majka prestala raditi kad je on nastradao i potpuno se posvetila njemu. Molim Vas pomozite jer više ne znamo što napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

U situaciji kad se nismo u stanju brinuti o nama samima i zadovoljenju nasih vlastitih potreba Obiteljski zakon je predvidio ulogu skrbnika tj. djelomicnog ili potpunog oduzimanja poslovne sposobnosti, u ovom slucaju Vasem gospodinu bratu. Vi ili vasa gdja mama biste mogle preuzeti ulogu skrbnika (umjesto njegove supruge ukoliko ga je napustila) cime biste stekli kontrolu nad sticenikovom imovinom kojom biste raspolagali u njegovom najboljem interesu.

Prethodno, zahtjev za razvod braka moze podnijeti i Vas brat, ne mora cekati da to ucini njegova supruga ukoliko sumnjate da ona to ne zeli iskljucivo iz materijalnih pobuda...

A svakako bi bilo dobro kad biste se, prije nego sto postupak pokrenete i bilo sto odlucite, dobro o svim detaljima raspitali kod lijecnika, odvjetnika i socijalnog radnika (svi od najveceg povjerenja) kako bi Vas uputili i orijentirali, postujuci naravno pri tome zelje i stiteci interese i dobrobit bolesnika.

Svako dobro

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aura27 je napisao:

...Nakon te nesreće supruga ga je jednostavno napustila odselivši se kod svojih roditelja i poslije toga nema više nikakvog kontakta s njom. Majka je ta koja se brine najviše za brata. Kod supruge je kartica od njegovog tekućeg računa i ona njegovu naknadu za bolovanje troši na svoje izlaske. Budući da on ima pravo i na naknadu za uzdržavanje, postoji li ikakav način da barem taj novac dobije majka koja se i brine za njega?

...

 

I da, za tekuci racun Vas brat Vam moze dati punomoc Vama, a prethodnu karticu ponistiti ako ju je "izgubio" tj. ne moze do nje. Provjerite u banci postupak. Javnog biljeznika ukoliko je potrebno, mozete pozvati i doma ukoliko Vas brat punomoc ne moze potpisati i nepokretan je.

Svako dobro

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakvu vrstu ugovora ili prijedldoga ugovora napraviti sa ocem svoga djeteta oko slijedećeg:

 

1. prenosa vlasništva stana na ime djeteta sa mojim doživotnim uživanjem te ukoliko postoji mogućnost prodaje na bude 50% posto na djete a 50% na mene.

 

2. te sa financijskim uzdržavanjem u X iznosu , dijete za vrijeme školovanja do zaposlenja, mene do moje mirovine.

 

Hvala i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija