Jump to content

Prijedlog Ugovora / Ugovor o uzdržavanju


Arcoria

Preporučene objave

Imam maloljetno dijete sa oženjenim čovjekom. Živimo u njegovom stanu,financijski nas uzdržava.Sve je to njegova dobra volja zasada .Ali se bojim da će jednog dana samo nestati iz raznih razloga.Stoga me,interesira me, kakve su pravne mogućnost da svoju postojeću situaciju pismeno reguliramo i ovjerimo.

 

Vlasništvo stana bi voljela,regulirati na ime djeteta, alimentaciju kao takvu nebi tražila, već bi se kao i do sada ali bi pismeno to potvrdili i dogovorili financijsko mjesečno uzdržavanje koje bi pokrilo mjesečne troškove i stana i djeteta, svakodnevnog života.

 

Naravno sve je to dobra volja, oca djeteta. ALi, ako to dosada postoji, probala bi i prijedlog našeg reguliranog odnosa riješiti pismeno nekim Ugovorom.

 

Unaprijed se zahvaljuem i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Niste napisali da li je otac priznao dijete ,ako nije tada trebate to postići . U slučaju priznanja djeteta ,dijete je zakoniti nasljednik i tu ne treba ništa više od toga pismeno .

Vi po našim propisima ne spadate u grupu osoba koje žive u vanbračnoj zajednici, jer vanbračna zajednica je zajednica neoženjenog muškarca i neoženjene žene .Za sada sve ovisi o dobroj volji Vašeg partnera.Partner može za sada darovati djetetu ili Vama stan,no u slučaju nezahvalnosti s Vaše strane može tražiti i povrat dara.

U ostavinskom postupku mogu nasljednici tražiti taj dar da bude uključen u ostavinsku masu radi namirenja nužnog dijelA zakonitih nasljednika .

 

Za sada Vi ste u jednom nezavidnom i na zakonu neutemeljenom odnosu i tu ne možete očekivati baš ništa ,ako mislite na neka prava za Vas ,ali za dijete možete tražiti djetetova prava na uzdržavanje , na priznanje očinstva i td.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala vam na odgovoru. Dijete je priznato. Ali, eto , nastojati ću udobrovoljiti oca, koji voli dijete, ima novca znači ima te financijske mogućnosti pa tako omogućiti barem djetetu da se nemora za jedan stan boriti sa njegovom djecom odnosno ženom. Mi neživimo zajedno. Ali je on prijavljen na istoj adresi na kojoj živimo ja i dijete. Obzirom da ga se želim definitvno riješiti u svom životu i stvoriti svoj mir i sigurnost očito moram tu osobu moliti u ime djeteta i u ime svoje. Još jedno poniženje više. Ali se nadam da će biti konačno i da ću donekle biti zadovoljna.

Situacija je nezavidna, slažem se, zakon je samo alimentacija od koje nijedna žena ili muškarac nemože u našoj državi živjeti. A život treba živjeti, djete odgajati i šteta što to samo na kraju padne na "leđa" jednog roditelja kao jedinog "krivca" što se dijete rodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija