Jump to content

nasljedstvo oporučno ili ??????


bubimir

Preporučene objave

Molila bih za savjet. Radi se o budućoj imovini moga muza.

Prije vjenčanja zivio je s roditeljima u kući s jednim katom. U dogovoru s ocem izgradili su još jedan kat te je moj muz podigao kredit za izgradnju. Usmeno se dogovorio s ocem da će izgraditi kat ako kompletnu kuću prepiše njemu a kako bi dvijema sestrama koje su obe tada zivjele u Londonu ostavio bakinu kuću u nasljedstvo. Uz taj kredit koji mi sad otplaćujemo ulozio je i na druge načine financijski u tu kuću, kupovao stvari i opremu i mimo kredita. Međutim, jedna od sestara se trajno preselila doma a ja i muz smo se vjenčali i sad zivimo u stanu kojeg sam ja kupila prije braka.

Na tu istu sestru koja je 10 god. zivila u Londonu roditelji su potrošili već hrpu novaca i plaćali joj odvjetnika dok je pokušavala dobiti papire da ostane koje na koncu nije ni dobila nego se morala vratiti.

Muz je primjetio da se previše vaznosti roditelji daju njegovoj sestri otkako se vratila i misli da će otac promijeniti odluku pa bi nastojao uskoro s njim razgovarati da se prvobitni usmeni dogovor stavi na papir.Međutim nismo sigurni dali bi trazili da se napravi oporuka jer se ona moze bilo kada promijeniti a da moj muz to i ne zna ili da se napravi nakakav drugi dokument koji se kasnije ne bi mogao osporiti. Prijateljica mi je savjetovala nekakav ugovor o uzdrzavanju ili slično pa me zanima vaš savjet.

Moram staviti napomenu na sve ovo da nisam sigurna dali njegov otac ima baš sve papire 1/1.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija