Jump to content

Pomoć -žalba


kraljina

Preporučene objave

Imam nekoliko dana za predati žalbu pa ako može pravna pomoć.

.Naime moja baka je prije 60god jednu zemlju dala na korištenje iz samilosti (kao pašnjak a tako je čestica zavedena u katastru) jednim osobama a prije 50 god je taj pašnjak uredno ostavila u nasljedstvo mome bratu koji je pokojni i pašnjak je u nasljedstvu ostavljen meni i braći, sada nasljednici tih osoba koji su koristili tu česticu na račun nesmetane dosjelosti traže pravo vlasništva iako je moj brat pokušavao doći na svoju zemlju ali je otac i djed tužitelja fizićki nasrtao na mog brata isto nije zavedeno u mup-u.Napominjem da su u katastru kao vlasnici uredno navedeni ja i moja braća.Što napisati u žalbi

oni nemaju nikakve papire o toj zemlji jer je naše.Zanima me Dali dosjelost traje npr 50 god bez obzira što se u tom periodu mjenjao vlasnik nekretnine Jer meni je pripalo zemljište ima 9 godina s tim da je prije mene bio vlasnik brat koji je umro pa prije otac i majka.Molim odgovor tko zna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Žalbu bi Vam trebao hitno sastaviti odvjetnik ,koja Vas ne mora nužno zastupati .

 

U žalbi treba navesti da ste Vi zakoniti vlasnici i posjednici a kao dokaz navesti tj. priložiti izvod iz katastra ,i izvod iz gruntovnice . Vi osporavajte zakonitost posjeda ,istaknite da tužitelj nezakonito koristi isti i usput imate pravo podnijeti protutužbu za uznemiravanje i onemogućavanje korištenja vlasništva .

 

Odgovor na tužbu trebate podnijeti odmah kako sud ne bi donio odluku kojom se prihvaća tužbeni zahtjev tužitelja radi ogluhe (jer niste reagirali ).

Vi možete i i trebate uložiti prigovor na tužbeni zahtjev radi promašene aktivne legitimacije ,.To izdvojeno od odgovora na tužbu.

 

Vi u prigovoru prigovarate promašenoj aktivnoj legitimaciji :

Tužitelj nije vlasnik ni zakoniti posjednik i ne može Vas tužiti .

Dokaz :Izvodi iz katastra i gruntovnice .

 

To sve treba napisati i informirati sud .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija