Jump to content

pomoć- zastara prava na utvrđivanje porezne obveze


herbesco

Preporučene objave

molim pomoć ako se netko razumije u sve ovo. nekretnina kupljena 2006. i uredno u studenom 2006. napravljena prijava u poreznoj upravi. dobili informaciju da će netko izići na procjenu (iako je ugovor dostavljen uz prijavu). nekretnina kupljena za rješavanje stambenog pitanja (prodana nekretnina od 39m2, a kupljena od 80m2)četveročlane obitelji.

jučer, 26.01.2010. dostavljeno porezno rješenje. relativna zastara počela teći 01.01.2007. i nastupila 01.01.2010. ali apsolutna zastara bi bila 01.01.2012.

rješenje glasi na 5% poreza na iznos iz kupoprodajnog ugovora, a bez obzira što smo naveli da nam je stan koji smo prodali bio neuvjetan i da ovom nekretninom rješavamo stambeno pitanje.

koliki je vremenski rok u kojem porezna uprava smije utvrđivati poreznu obvezu, a ako je od strane poreznog obveznika sve učinjeno u roku od 7 dana od kupnje?

ništa primljeno niti slano do ovog rješenja koje su datirali s 16. prosinca 2009, a poslali ga 25.siječnja 2010.

i ja ga kao takvog primila 26. siječnja 2010.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

preporučeno poštom s povratnicom dostavite PU u žalbenom roku žalbu na porezno rješenje s isticanjem činjenice da protekao relativni rok zastare poreznog tijela na utvrđivanje porezne obveze jer je porezno rješenje dostsvljeno poreznom obveniku nakon isteka relativnog roka zastare.

 

Iako je rješenje sastavljeno 16. prosinca 2009. godine, sukladno odredbi članak 91. stavak 1. starog OPZ-a i članka 95. stavak 1. novog OPZ-a prekid relativnog roka zastare nastaje službenom radnjom dostave (26.01.2010.) poreznog akta poreznom obvezniku.

 

Tijek zastare prava na utvrđivanje, odnosno prava na naplatu poreza, kamata i troškova ovrhe prekida se svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu poreza, kamata i troškova ovrhe, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku.

 

 

p.s. jeste li već koristili oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina kod stjecanja nekretnine od 39m2?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija