Jump to content

molim pomoć


dii

Preporučene objave

Dečko mi je uhićeh i pritvoren zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 173 st 2 KZ. Protiv njega se provodi istraga. Dobila sam poziv za istražno ročište kao svjedok. Što točno znači to istražno ročište? Molim vas što više podataka o bilo čemu u vezi ovoga što sam napisala. Značenje članka znam...

...još bih samo napomenula da sam pročitala u prethodnim pitanjima odgovore za to što je istražno ročište, no nije mi posve jasno, nekako mi se čini kao drugačije za svaki drugi postupak...nejasno...

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušat ću odgovoriti kako se kaže "zdravo seljački"..Pozvana si kao svjedok u istražnom postupku, što znači da ćeš kao svjedok biti ispitana od strane istražnog suca koji mu je dodijeljen.Pripremi se na pitanja: prvo o sebi (datum rođenja, adresa prebivališta, posao..), a onda o njemu:od kud ga znaš, koliko ste zajedno, da li nešto znaš u vezi slučaja, da li znaš druge osobe (ukoliko su u slučaju optuženi ili pozvani kao svjedoci),otkud ih znaš, itd..Svi svjedoci koji su pozvani biti će ispitani, a da li će dobiti poziv za drugo ročište - kad se digne optužnica, ovisi o sucu.

 

P.S.Ukoliko imaš status izvanbračne supruge možeš koristiti blagodat nesvjedočenja..

 

Pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hej..

prvo hvala..

a sad..

znači da optužnica ustvari još nije podignuta? s obzirom da koliko znam nisu pozvani svi koji bi po nekoj logici trebali biti pozvani kao svjedoci što to znači? da će se održavati još istražnih ročišta? a tek onda optužnica? koliko to otprilike traje?

nemam status izvanbračne supruge, ali praktički sam živjela s njime, znači li to šta?

znam, puno pitanja, ali bila bih ti jako zahvalna ako mi možeš pomoći..

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, optužnica se podiže tek kad istražni postupak završi (kad? - za svakog drugačije).U mom slučaju, odnosno mog izv.supruga, istražni postupak je trajao 6 mjeseci,ispitani su svi svjedoci, među njima i ja, ali neki od njih nisu bili pozvani na ročište kad je podignuta optužnica.A prvi sud kod suca i sudskog vijeća bio je nakon što je 8 mjeseci proveo u istražnom zatvoru, no kako se jedan od optuženih nije pojavio, sud je odgođen za još skoro 2 mjeseca..Tako da...Trajalo je podosta..

To što si praktički živjela s njim ne znači ništa, jer status izvanbračne zajednice se stječe tako da izv.partneri moraju živjeti zajedno minimalno 3 godine.

 

Slobodno pitaj, znam kako je meni bilo, i bilo bi mi drago da mogu pomoći nekome tko se našao u istoj situaciji.

Pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hej... puno ti hvala... užasno mi je to što već 4 tjedna se nismo ni čuli! još nije potpisano odobrenje za telefon da me može zvati, a vidjeti ga ne mogu nikako... i još znajući da to tako dugo traje, ukratko, za poludit... ovo je pakao, definitivno... danas je bilo prvo istražno ročište i također nisu pozvani svi svjedoci, ni pola ustvari što je katastrofa...a poznavajući naš sustav to će ići jakoo sporo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija