Jump to content

kupoprodajni ugovor - placanje u ratama


humptydumpty

Preporučene objave

Hvala unaprijed na pomoci.

Prodajemo nas stan, vlasnistvo 1/1 i bez ikakvih tereta , na zalost u zurbi zbog kupnje druge nekretnine, no kupac nam nudi sljedece

Ukupno 205 tisuca eura

20 tisuca Eura Kapare

150 tisuca Eura preko kredita koji ce zatraziti (pretpostavljam na osnovu hipoteke)

35 tisuca Eura za godinu dana u gotovini

 

Na koji nacin se mozemo zastititi da pri isteku godine dana mi ostatak novca i dobijemo naprm da li bi u ugovoru mogli traziti dodatnu nekretninu kupca ili clana uze obitelji kao garanciju.

 

Kako sam ja razumjela posrednika za nekretnine, stan se ne bi upisao na ime novog vlasnika dok sav novac nije isplacen to jest za godinu dana kroz tabularnu izjavu i kupoprodajni ugovor. No, ona mi nije mogla odgovoriti da li u slucaju kupcevog neplacanja kredita za ovu (jos uvijek vlasnicki nasu) nekretninu, mi bi kao vlasnici bili odgovorni za ovo otplacivanje i teret na istoj nekretnini. Takodjer, znamo situaciju u nasoj zemlji, netko se useli pa se ti onda s njima potezi po sudovima do zastare.

Zvucim naivno, no povratnici smo, nakon 15ak godina izbivanja i vrlo smo neiskusni i nepovjerljivi.

 

Molim pomozite s vasim savjetima. Zahvaljujem... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja tražim pomoć na ovim stranicama, pa bih vam dao kratak komentar. Kao prvo ništa nije tako hitno da biste morali toliko riskirati. Nekretnina je vaša i vi budite ti koji određuju uvjete, jer to što imate nekomee treba. Pitanje je koliko možete vjerovati nekome koga vidite prvi put ? Vi imate tu nekretninu i ona je vrijednost, a šta ako se netko na nepošten način želi dokopati toga. Posrednici i agencije će vam reći svašta jer njima je samo u inseresu da dobiju svoj dio. Prema toga, u situaciji koja je kod nas, ja bih vjerovao samo isplati u cijelosti, a ako taj kupac nema, postoje i drugi kupci. Zar možete u dućan bez dovoljno novaca. Činite mi se dobroćudni, pa biste mogli nasjesti ( ako netko ima zle namjere ) a to je mene i moju obitelj skupo koštalo. Zato danas i imamo tolikih problema. Postavite sebi pitanje :ako vam se žuri , treba li istrčaveti na prometnu autocestu ?

Želim vam da si skoro nađete kupca koji će moći platiti ono što kupuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem... htjela sam se savjetovati s odvjetnikom, svakako ce mi trebati strucna potpora. No, jos sam iz inozemstva pratila vas forum i podosta toga naucila iz vasih odgovora pa sam se nadala da ce mi netko moci dati dodatne materijale za razmisljanje i stvari koje trebam spomenuti odvjetniku. Ako netko ima na umu par stvari koje bi svakako trebala razmotriti, molim da mi se javite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, odlazimo iz ove nekretnine zbog ometanja posjeda, osobnog mira i sigurnosti od strane tzv vlasnika bespravne garsonjere u prolazu. Rjesenje za rusenje postoji od 2006 a oni ne samo da se oglusuju i ismijavaju cijeli proces nego su jos i dobili stan kao socijalni slucajevi na koristenje u koje se uselilo samo pola obitelji. Uzas! Policija, koju moja djeca a ni suprug i ja, nismo nikada vidjali osim u prometu su nam stalni gosti tako da sam radi vlastitog mira odlucila otici iz nekretnine na jednoj od najljepsih pozicija pri moru i prodati je ispod procjene sudskog vjestaka. Naivna jesam, glupa nisam ali se s primitivcima ne mogu nositi na dnevnoj bazi. Postajem ljuta i ogorcena osoba i ne zelim da to moja djeca gledaju. U ovoj zemlji ima ljudi s puno srca i postenja i digniteta no, na zalost, u mom bliskom okruzenju od 1.5 metra od naseg prozora to nije slucaj. Bila sam u svim drzavnim agencijama no nitko ne zeli previse drmati brod u ovom slucaju jer su doticni zasticeni od jedne manjinske stranke i njenih celnika. Eto toliko... Hvala jos jednom svima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se odlučite na prodaju stana po navedenoj varijanti

u kupoprodajnom ugovoru navedite da banka prodavatelju(vama) isplati kredit a ne kupcu.

 

tabularnu izjavu uvjetujte isplatom ugovorene cijene u cijelosti i vašoj potvrdi za isplatu.

 

ako banka isplati kretit korisniku kredita a vašu nekretninu opterete hipotekom

korisnik kredita nevrača kredit a banka aktivira hipoteku i prodaje vašu kuću.

stoga oprez. ni odvjetnik nije garancija neugodnih iznenađenja.

 

najbolje je trgovinu obaviti za keš

ili kaparu i isplatu banke(prodavatelj)i to u cijelokupnom preostalom iznosu .

banka neće pristati da uz svoju hipoteku i vi napravite zabilježbu (hipoteku)za preostali iznos.

ali kupac može ponuditi drugu nakretninu za vašu hipoteku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

humptydumpty je napisao:

Zahvaljujem... htjela sam se savjetovati s odvjetnikom, svakako ce mi trebati strucna potpora. No, jos sam iz inozemstva pratila vas forum i podosta toga naucila iz vasih odgovora pa sam se nadala da ce mi netko moci dati dodatne materijale za razmisljanje i stvari koje trebam spomenuti odvjetniku. Ako netko ima na umu par stvari koje bi svakako trebala razmotriti, molim da mi se javite.

 

Odvjetnika isto ima dobrih i nikakvih.

Pred četiri godine imao sam slučaj da odvjetnik nije znao ispravno sastaviti tabularnu ispravu (i to svom kolegi pravniku, kome sam prodao stan, a koji ga je zamolio za uslugu). Dakle obojica nisu baš jaki u tom segmentu prava.

 

Osobno sam nekoliko puta prodao nekretninu na ovaj način, i nisam imao problema. Banka neće uplatiti novac kupcu osim ako tako navedete u ugovoru.

Samo morate paziti što potpisujete.

 

Sa kupcem sklopite predugovor.

U predugovoru sve precizno navedite:

-datu kaparu, postupak ishođenja kredita,

- navedite račun u banci na koji će Vam iznos biti uplaćen (najbolje u banci u kojoj kupac dobiva kredit, ako ga nemate, otvorite račun u toj banci)

- rok u kome kupac mora ishoditi kredit

- postupak ako kupac ne dobije kredit

-postupak stupanja u posjed nekretnine (odmah po plaćanju kapare, ili bolje, kada Vam novac sjedne na račun).

Da bi kupac bio zaštićen, u predugovor se stavi klauzula da isplatom dogovorene cijene predugovor ima snagu ugovora.

 

Pokušajte u banci, ili od nekoga tko je već prošao tu proceduru dobiti primjerak ugovora kao uzorak.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija