Jump to content

Molim pomoc...0.8 g. marihuane...


isinozic

Preporučene objave

2 prijatelja i ja smo sjedili u autu ispred diskoteke te u autu imali 0.8 g. marihuane. Došao je inspektor te na sjedalu pronašao marihuanu... privedeni smo u stanicu te tamo priznali da je to NAŠE te da smo svako dali po 30 kn za kupnju i uredno potpisali iskaz. Zanima me dali ce mi doc kazna prekšajnog suda ili kaznenog te koliko će ona iznositi? Također me zanima dali ce svakog od prijatelja teretiti za 0.8g ili će svakoga teretit za cca 0.27 g.

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- i prekršajna i kaznena prijava

 

- 0,8 g ukupno je manja količina, a pogotovo kada bi se dijelilo na vas, bi u slučaju kaznene prijave moglo završiti njezinim odbačajem

 

- postoji još jedan problem, a to je davanje auta/prostora/ za konzumaciju. čiji je auto bio? taj bi mogao dobiti kaznenu prijavu za to kaz. djelo bez obzira na količinu oduzete droge

 

- iako, sve ovo ovisi o tome koliko godina imate, da li ste do sada prijavljivani za ovu vrstu kaz. djela, a posebno da li ste osuđivani

 

- dodatno pitanje: od koga je oduzeta droga? tko je od vas potpisao potvrdu o oduzimanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

isinozic je napisao:

Nije inspektor nas ulovio da konzumiramo drogu.Prijavljeni smo samo za posjedovanje. Nitko od nas nije do sada prijavljivan za ovu vrstu kaznenog djela..Imamo 20,21,22 god.

 

ok.

znači samo posjedovanje. ali nisi rekao tko je od vas potpisao potvrdu o oduzimanju droge? jedan je morao, ne vjerujem da se dijelilo na 3 dijela. postoji mogućnost da se onda prijavi samo ta osoba, iako, poznati su mi slučajevi, evo zadnji recimo, i sa manjom količinom (5 grama) kada su prijavljena sva trojica (svi su bili iznad 21 godine)

 

od vas, ovaj od 20 ide sigurno po Zakonu o sudovima za mladež, ovaj sa 21 ako ih nije napunio isto, ako je prešao 21 ide zajedno sa ovim od 22 godine po općim propisima.

po meni, vrlo moguć odbačaj kaznene prijave.

 

ovo oko paralelnog podnošenja prijava, i prekršajne i kaznene, ne znači nužno i dvostruko kažnjavanje. treba samo biti u toku i pravovremeno odreagirati. sve zavisi koji postupak će biti prije gotov, pa onda kod druge strane predočiti tu odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

isinozic je napisao:

Kakvu kaznu mogu ocekivat za taj prekršaj?

 

prekršajne su u pravilu novčane kazne, ali ovisi.

zato ti i kažem da sve ovisi o godinama počinitelja, dosadašnjoj kažnjavanosti, a posebno o tome da li će ova kaznena prijava biti odbačena prije nego prekršajni sud odradi svoje. ili kazneni postupak da započne, onda se to javi prekršajnom, sve kako ne bi bilo dupliranja postupaka i dvostrukog kažnjavanja za istu stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

isinozic je napisao:

Potvrdu o oduzimanju droge je potpisao vlasnik auta,

 

e, onda bi se moglo dogoditi da samo on dobije prijave. iako ste vas dvojica vjerovatno u svojim izjavama rekli kako je ta količina zajednička jer ste ju zajedno kupili, pa budete svi "uđuture" prijavljeni (radi statistike i broja riješenih slučajeva, ako ništa drugo ;-) )

ma, meni to sve ide na odbačaj kaznene prijave, bez dileme, a za prekršajnu prijavu bih čekao da vidim kako će se stvari razvijati.

 

i kako kažeš da ste do sada svi bili ok, nemajte brige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja tebi cijelo vrijeme govorim kako bi se moglo dogoditi da te nikakva kazna na kraju ne snađe.

da sačekaš malo i vidiš kako će se stvari razvijati.

 

svi imate preko 20 godina, punoljetni ste, odgovorni, mogli biste se i ženiti ;-) znali ste i gdje i kako kupiti što vam treba (nebitno iz kojeg razloga) a ti sad da si zbunjen zbog svega.

vidiš kako je kad se nađe sa one druge strane. sve krene nizbrdo. a zbog čega? dva, tri dima?.

nije vrijedno toga, nikako.

(malo moraliziranja uvijek dobro dođe, što ću, više mi je puna kapa tih malih količina i silnih postupaka ;-) i zbunjene mladosti )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija