Jump to content

Ugovor o najmu poslovnog prostora-molim pomoc


krikri

Preporučene objave

Dobar dan svima,

 

Imam nekoliko pitanja vezano za ugovor o najmu poslovnog prostora, pokusat cu u par recenica objasniti situaciju, nadam se da cete mi moci pomoci savjetom.

 

Radi se o prostoru koji je unajmljen za potrebe poslovanja restorana. Prostor je bio u vrlo "asketskom" stanju, betonski podovi i 4 zida, te je u njega ulozeno mnogo novaca kako bi ga se dovelo u zeljeno stanje.

 

Zakupnik,tj. njegov odvjetnik, sastavio je izrazito los ugovor o najmu, kojeg je Zakupnik nazalost i potpisao, a kako je trenutna namjera da se iz prostora izadje i preseli na drugu lokaciju, evo nekoliko pitanja:

 

U ugovoru stoji da, ukoliko je ugovor jednostrano otkazan od strane Zakupnika, ili od strane Zakupodavca u slucaju da nisu placene dvije uzastopne mejsecne najamnine, Zakupnik prostor ostavlja Zakupodavcu u stanju u kakvom jest u trenutku otkaza ugovora, citiram: "ugradjena vrata, bojleri, slavine, wc skoljke, pisoari, ventilacija, ogledala, plocice, ugradjene police, laminati, drveni podovi, prekidaci, uticnice i sl."

 

Zanima me odnosi li se gore navedeno i na sporazumni raskid ugovora, te kako doci do njega, a ne do jednostranog?

Ako to ipak ne uspije, onda mozemo sve navedene stvari zamijeniti jeftinijima, ili?

 

Drugo pitanje financijske je prirode. U startu je Zakupodavcu dat polog u iznosu tri mjesecne najamnine, a za slucaj otkaza ugovora, te otkaznog roka od tri mjeseca.

Medjutim, zbog nekih izvanrednih situacija, taj novac je "promijenio svoju svrhu", te ga je Zakupodavac zadrzao radi namirenja nekih dugova, tako da sad tog pologa nema.

 

Sto se dogadja u slucaju kad Zakupnik zeli izaci iz prostora i to najavi npr 5. travnja? Racuna li se onda svako ostajanje u prostoru takvo da se za to treba platiti i kakvi se problemi mogu pojaviti?

 

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija