Jump to content

HITNO Vas molim za pomoć


Reja04

Preporučene objave

Radim u firmi u kojoj su nam sad dali nove ugovore. ALI princip potpisivanja novih ugovora je idući: potpišemo otkaz i istovremeno potpišemo novi ugovor koji vrijedi od 01.03. /napominjem da je danas 19.03!/ Pretpostavljam da je do novog ugovora došlo jer su nam unazad 4 mjeseca skidali 10% bruto plaće koji se na platnoj listi izražavao kao stimulacija u -10 bodova i to bilo preračunato u kune. Pitanje je: da li potpisati takav ugovor i ako ne potpišem niti otkaz niti novi ugovor koje su moguće posljedice za mene kao radnika? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moraš bit malčice detaljnija..podrobnije opiši što piše u otkazu,a što u novom ugovoru..ovako sve zvuči kao da bi se priča mogla kvalificirat kao otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora (ali i ne mora)a to ti je definirano ovako u zakonu:

(1) Odredbe ovoga Zakona koje se odnose na otkaz, primjenjuju se i na slučaj kada poslodavac otkaže ugovor i istodobno predloži radniku sklapanje ugovora o radu pod izmijenjenim uvjetima (otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora).

 

(2) Ako u slučaju iz stavka 1. ovoga članka radnik prihvati ponudu poslodavca, pridržava pravo pred nadležnim sudom osporavati dopuštenost takvog otkaza ugovora.

 

(3) O ponudi za sklapanje ugovora o radu pod izmijenjenim uvjetima radnik se mora izjasniti u roku kojeg odredi poslodavac, a koji ne smije biti kraći od osam dana.

 

(4) U slučaju otkaza iz stavka 1. ovoga članka, rok iz članka 129. stavka 1. ovoga Zakona teče od dana kada se radnik izjasnio o odbijanju ponude za sklapanje ugovora o radu pod izmijenjenim uvjetima, ili od dana isteka roka koji je za izjašnjenje o dostavljenoj ponudi odredio poslodavac, ako se radnik nije izjasnio o primljenoj ponudi ili se izjasnio nakon isteka ostavljenog roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reja,

moj savjet na tvoje pitanje dali da potpišeš taj "novi ugovor je DA ukoliko ti je novi ugovor ponuđen kako je croatinka rekla kao:

 

"Otkaz u udovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga sa ponudom novog ugovora sa izmjenjenim uvijetima"

 

Dakle ukoliko je tako formuliran,onda potpiši. Nakon toga ćeš se žaliti na "opravdane razloge" poslodavca koji u tomdokumentu moraju biti navedeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija