Jump to content

da li prijaviti?


kazo1000

Preporučene objave

molio bih savjet

imam obrt i nenaplaćeni dug iz prošle godine (12000,00 ) kn

od obrta kojem sam radio uslugu. pokrenuo sam i ovršni postupak, čekam prvu parnicu jer je ovršenik uložio prigovor u kojem je izložio da mu ja nisam radio natpise, a ako jesam da dokažem njihovom narudžbom koju oni za sve svoje potrebe izdavaju, "a znaju da ne".

ja sam na njihov prigovor dostavio sudu sve dokaze / slike prostora prodavaonica, kamiona, caddy vozila prije i poslije izrade, mjere i pripreme iz računala,( radi se o izradi i postavi natpisa), ali i ranije izdane račune koji su platili ( za poslove koji su svi ugovoreni usmenim putem ) .

interesira me da li je to prijevara, s obzirom da s namjerom dobivanja koristi iz mojih usluga svjesno izbjegava plaćanje,

što bi se tim postiglo, da li da ako im napomenem da ću ih prijaviti za prijevaru pokušam izvući plaćanje,

koje su im kazne i da li je to u redu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je postojao poslovni donos u kojem je vaš suradnik plaćao obveze, a onda na kraju nije, sudska praksa je usvojila stajalište da nema prevare.

 

No ako je postojao odnos, a onda jednom partner odluči namjerno neplatiti jedan dio da bi sebi pribavio protupravnu korist, onda bi postojala prevara, ali je to uistinu teško dokazati.

 

Inače ako pobija da su radovi uopće rađeni, onda čak smatram da bi se moglo raditi o namjeri jer je očito namjera da se plaćanje izbjegne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija