Jump to content

poslodavac i plaćanje


cvrcak321

Preporučene objave

radi se o sljedećem, sklopljen je ugovor na neodređeno i nakon mjesec dana poslodavac kaže da nema za isplatu plaće i da ga se tuži pa mu firma ide u stečaj. što je sa pravima tada? zdravstveno i to , burza? za tih mjesec dana poslodavac nije platio ni za mirovinsko ,ni plaću ni ništa...šta se tom tužbom postiče i da li onda ja mogu opet ostvariti prava na burzi :-?:-? čak je i zatvoren taj "ured" , naime dotični je preselio stvari nekamo..ured koristi neka no name firma

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cvrcak,

ja sumnjam da je vaš poslodavac pred stečajem. Prije mjesec dana dao vam je ugovor o radu na neodređenu što ukazuje na to da vjerojatno mulja. Vi se ponašajte uobičajeno kao da stečaja neće biti,dakle:

1. Mu pismeno poštom sa povratnicom upurite Zahtjev za zaštitu prava u kojem ćete tražiti:

-Obračun NEISPLAČENE plaće i njezinu isplatu.

-Dokaze o tome da Vam je uplatio mirovinsko i socijalno osiguranje(to možete provjeriti na zavodima).

U tom čete zahtjevu navesti da ukoliko ne postupi odmah po vašem zahtjevu da ćete se obratiti Inspektoratu za radne odnose.Poslodavčeva je obveza da Vam izda obračun plaće iako ona nije isplačena te je zaprječena kazna za neizdavanje obračuna 61.000 do 100.000 kn. Taj je dokument ovršna isprava kojom ćete putem JB izvršiti ovrku na poslodavčevom računu. To morate učiniti odmah sutra.PAZITI. Na obračunu mora pisati OBRAČUN NEISPLAČENE PLAĆE i on morea bit ovjeren pečatom posl. i potpisom odgovorne osobe.

Ukoliko dobijete tzv. Redoviti otkaz iz poslovno uvjetovanih razloga unjemu poslodavac mora navesti OPRAVDANE razloge zbog kojih je donio odluku da vam da otkaz. Vidjet ćete što će u otkazu pisati pa zavisno od toga možete(ukoliko se neće raditi o stečaju) podnjeti novi zahtjav za zaštitu prava(jer vam je bilo rečeno jedno a u stvarnosti se možda dogodi drugo).

Ukoliko bi otkaz bio opravdan8stečaj) imate pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje(naravno na otpremninu nemate pravo jer nemate uvjete koje zakon o radu propisuje).

Eto toliko za sada.

Bitno je da odmah djelujete. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija