Jump to content

Povrat poreza


Draganec

Preporučene objave

Poštovani!Molim da mi netko odgovori da li porezna uprava može uzeti neplačenu prekršajnu novčanu kaznu iz povrata poreza.Podnesena porezna prijava i imam pravo na povrat,ali sam u međuvremenu obavješten od strane prekršajnog suda (telefonski)da su potraživanja od oko 750 kn prebacili u poreznu,te da če mi uzeti traženi iznos prilikom povrata poreza a ostatak prebaciti na račun.Ništa pismeno nisam dobio od porezne nit od prekršajnog suda osim uplatnice prilikom donošenja rješenja o kazni (pred 1 god.)Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

porezna naplačuje prekršaje i za druga tijela kao što su sudovi, mup, komunalne službe gradova i tko zna što sve ne, i za to ima zakonsko pravo.

 

ako ta tijela ne naplate, šalju zahtjev poreznoj, koja to treba naplatiti u roku jedne god. najčešće se to radi kroz povrat poreza, a dobit ćete obavijest da je naplaćeno uz rješenje o povratu.

 

međutim, porezna malo kasni pa se može dogoditi i da dobijete cijeli povrat, pa možda budete imali sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani! Hvala Vam na odgovoru.Međutim dogovor je i bio između mene i tajnice prekr.suda da novčanu kaznu proslijedi poreznoj radi naplate (preko tel.).Kriv sam za počinjeni prekršaj,mada su OSO mogle i zažmiriti na isti,ali bilo pa prošlo.Bio sam takve sreče.Samo me zanima ako porezna ne naplati prekr.novčanu kaznu,jer nisam ništa dobio na pismeno,a Vi navodite da če me obavjestiti,da li postoji mogučnost uhidbenog naloga od strane mup-a (u zatvor)što bi po mome bilo 3 dana jer krače ne može bit.Mada mi i to odgovara.Malo odmora.Još jednom hvala! :palac::sudac::hrk::hrk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija