Jump to content

Mogu Stranke naslijediti u Hrvatkoj?


Sunce81

Preporučene objave

Imam jedno pitanje,

 

nemogu bas tako dobro hrvatksi ali nadam se da ce me netko razumjeti.

Majka mi je umrla a bila je rodom hrvatica. Imala je srpsku drzavljanstvo zato sto se udala sa Srbina i tamo kucu imala a zivela je sa nama u Njemackoj.

Ona i moj otac su imali neku parcelu na more (obadvoje su bili vlasnike) u Hrvatsku i nedavno je ona od njenog pokonji brata naslijedila pola dio od nijve i vinograda (pricamo od 5000 m2).Drugi dio je naslijedila kci od njenog pokonjog brata.

Moj otac ima srpsku dravljanstvo, ja isto ali imam i njemacku i moja sestra samo njemacku i mi troje smo njene nasljednice. Moje pitanje je sada, dali mozemo mi sa srpskom i njemackom drzavljanstvo nasledijti u Hrvatskoj?

Porblem je da oce neki 3. te njive u vinograda i mi nismo jos nitkome srmtovnicu pridali. Postoje li rokovi za to? Jel moramo da platimo porez na nasljedje? Sta moramo sad raditi?

Hvala u naprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako,

 

državljanin bilo koje države može naslijediti zemlju u Hrvatskoj, nije bitno da li ima srpsko ili njemačko državljansto, ali za to treba pokrenuti postupak i trebali biste angažirati odvjetnika (advokata) u Hrvatskoj. Postupak se sastoji u tome da smrtovnicu dostavite nadležnom sudu, on pokreće postupak, i u postupku se utvrdi da ste vi nasljednik, te se zemljišta prepišu na vas. Što se tiče nekog 3., moguće je da je ta osoba nekako stekla vlasništvo tih zemljišta, u kojem slučaju ne biste mogli ta zemljišta naslijediti, ali to su već detalji s kojima biste trebali razgovarati s odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija