Jump to content

Maltretiranje na poslu


anonimno

Preporučene objave

Prije par dana sam obavješten da sam dobio otkaz koji stupa na snagu 15. ovog mjeseca. Zaposlen sam na određeno i ugovor mi istječe za 2 mjeseca. Nije mi odgovoreno zašto sam uopće dobio otkaz ali izgleda da šef ima nekog drugog za koga mu treba to mjesto. Ali to sad nije bitno. Nakon što sam odbio potpisati sporazumni prekid ugovora počele su prijetenje i maltretiranje. Rečeno mi je da od 15. ne moram dolazit na posao ali ne želi mi dati otkaz ugovora niti to napisati. Pa sad ako to nemam napismeno isoada da ja nisam dolazio jednostavno na posao?! Ne znam šta da radim. Ima li se smisla obratiti inspektoratu rada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazete da imate ugovor o radu na odredeno

to je bitno jer takav ugovor istjece dana kako je ugovoreno tim ugovorm, a moze se redovno otkazati samo ako to u njemu izricito pise dakle ako vam u ugovoru o radu ne pise da se moze redovno otkazati on se moze otkazati samo izvanredno ili mora trajati do vremena kako je ugovoreno.

 

Vjerojatno su zato pocele prijetnje i mltretiranja jer niste pristali na sporazumni prekid jer to je bilo legalan nacin za poslodavca da vam ugovor otkaze prije isteka vremena na koji je bio ugovoren

 

i normalno da vam otkaz ne zeli dati napismeno jer bi to bilo protuzakonito u ovom slucaju

 

Od inspekcije rada nikakave koristi to je hrpa neradnika

 

Pokusajte se sporazumjeti sa poslodavcem jer ugovor ce vam sigurno prije ili kasnije isteci

pa se dogovorite da necete dolaziti na posao ako to poslodavac ne zeli, ali neka vam onda i taj ne dolazak na posao nekako plati.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija