Jump to content

Upis vlasništva na stan


mokry

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Molio bih za pomoć.

 

 

Baka i deda su '72. godine kupili stan u Zagrebu od jednog bračnog para, međutim nikada se nisu otišli upisati u gruntovnicu kao vlasnici. Imaju Kupoprodajni ugovor ovjeren od Općinskog suda u Zagrebu.

Jučer sam otišao do ZK odjela i uvidom u knjige vidio da je zgrada upisana i etažirana, a da je kao vlasnik cijele te čestice na kojoj je zgrada grad Zagreb, a sama se čestica vodi kao "općenarodna imovina".

 

Referent mi je rekao da ako se baka i deda žele upisati kao vlasnici, trebaju osim tog Ugovora o kupoprodaji priložiti i neki dokaz kako su ti prijašnji vlasnici od kojih su oni kupili nekretninu uopće stekli taj stan (zato što se niti oni nikada nisu upisali kao vlasnici). Sad, kako je stan kupljen prije skoro 40 godina zaista nemamo pojma gdje bi mogli naći te ljude i jesu li uopće živi. Ja pretpostavljam da su oni dobili taj stan na korištenje od Grada, otkupili ga, i onda prodali mojim baki i dedi.

U ZK odjelu su mi rekli da bi nam za upis vlasništva trebala i Tabularna izjava grada Zagreba (pretpostavljam zato što se on vodi kao vlasnik).

 

Nama je sve ovo dosta hitno zato što nam treba vlasnički list za dobivanje kredita kako bi banka mogla upisati hipoteku.

Znam da bi bilo najpametnije uzeti odvjetnika, ali zaista nismo u mogućnosti to platiti (malo sam se raspitivao, i rekli su da bi nas to minimalno koštalo 2000kn).

 

Eto, ako itko ima kakve korisne savjete, što napraviti, koje papire skupiti (i gdje), bio bih neizmjerno zahvalan. :)

 

I ako netko zna što je sve potrebno za dobivanje Tabularne izjave od Grada i gdje se to uopće traži? Pretpostavljam u Gradskom poglavarstvu?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan je u našem vlasništvu (tj., u vlasništvu mojih bake i dede) i oni žive u njemu (i prijavljeni su tamo) od kada su ga kupili, dakle već skoro 40 godina.

 

Kako uopće doći do tih ugovora? Mi imamo Ugovor o kupoprodaji između prijašnjih vlasnika (prvih vlasnika stana) i mojih bake i dede od kojih su kupili stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija