Jump to content

Kazna za šetanje psa bez uzice


-maja-

Preporučene objave

Pozdrav! Lijepo vas molim za savjet:

 

kako i kome uložiti žalbu za kaznu zbog šetanja psa bez uzice. Komunalni redar nas je danas zapisao, pa bi molila za brzi odgovor kako bi stigli na vrijeme uložiti žalbu.

 

Naime, radi se o mom teško bolesnom ocu kojeg su komunalni redar i policajac vidjeli iz policijskog auta kako šeće psa i zapisali. Pas je male pasmine, dresiran i steriliziran tako da stvarno ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude i djecu. Uredno za njim čistimo izmet i nikad nije bilo nikakvih problema do danas. Psa smo nabavili kad se tata razbolio i mogu reći da mu je stvarno spasio život. Naravno, tata je u invalidskoj penziji i stvarno nema novaca za platiti 600 kn ... Kome i kako da se žalimo, što sve treba sadržavati žalba za tu vrstu prekršaja i imamo li uopće kakve šanse? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jednog pimjera što sam za vas našao ako vam to može pomoći

 

Članak 9 propisan službenim listom u Gradu Čabru.

 

Po prometnim i drugim javnim površinama na području Grada Čabra držalac psa mora voditi na uzici, tako da ne ugrožava osobnu sigurnost ljudi i drugih životinja, njihovo kretanje te redovan promet.

 

i ja sam imao psa pa znam da :

ženski i ženski pas se ne podnose a isto tako muški i muški pa ako su vezani tu se ništa nemože dogoditi.

 

a i mi plačamo kazne ako nismo vezani kada se šetamo sa autom

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Vlasnica sam psa tornjaka. Velik je, star 2 godine ali vjerojatno je karakterom teško odgojiv. Budući da je u zatvorenom dvorištu dva puta dnevno ga vodim u šetnju isključivo na povocu, istrčimo se, naigramo i sve je u redu dok se ne pojavi drugi pas. Problem je u tome što kod nas na selu vlasnici svoje pse puštaju slobodne. I oni jesu bezopasni dok se ne pojavim ja sa svojim, a onda nastaje strava i užas. Nekoliko puta sam se jedva izvukla da me ne izgrizu. Na opomenu vlasniku on je reagirao svađom i bezobrazlukom! Tko je nadležan za takve situacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija postupa i samo po dojavi da psi šeću bez uzice, a pogotovo ako nekoga napadnu (sa ili bez ugriza, nebitno). Ako dojavitelj/napadnuti zna čiji su psi, onda je to još lakše, a jedini problem je što je kazna oko 190 kuna.

 

U Zagrebu se umjesto te kazne često piše dopis komunalcima jer su kod njih kazne mrvicu veće, ali to ovisi o lokalnim propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija