Jump to content

godišnji- poslovno uvjetovani otkaz


barbana

Preporučene objave

Poštovani,

12.3.2010. dobila sam odluku o poslovnom uvjetovanom otkazu i potpisala istu, sa pravima na:

1. 2 mjeseca i 2 tjedna otkaznog roka(od dana dostave otkaza)

2. godišnji 10 dana (5 dana od 2009 + 5 dana odnosno 2/12 2010).

 

Odradila sam 2 mjeseca i 1 dan orkaznog roka,pa sam 14.5.otišla na bolovanje koje mi traje do 30.6.2010.

 

Znači od 1. 7. trebam odraditi 9 dana otkaznog roka.

 

Inersira me dal' se time mijenja:

1. moj status za godišnji (imala pravo na 1/12),odnosno dal imam pravo na cijeli godišnji za 2010.

 

2. dal trebam dobiti-tražiti rješenje za godišnji.

 

ili ako ne, na koji način mogu ostvariti svoja prava.

 

Pono hvala na savjetu i pomoći. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

barbana je napisao:

B.D.W.,da je poslodavac bio korektan, uopće nisam trebala dobiti poslovno uvjetovan otkaz. :-?

 

No ako kažeŠ da nije bio korektan,vjerovat ću ti na riječ. Međutim poslodavci su u ova vremena u nezavidnu položaju. Teško je u današnje vrijeme u ovakovim uvijetima i sa ovakovom rastrošnom i nekompetentnom vlasti,održati poslovanje. Zbog toga se i događa masa otkazivanja ugovora. Dakle pretežno radi toga jer se smanjilo poslovanje. Poslodavčevo je pravo da ocjeni kome će dati redoviti otkaz iz poslovno uvjetovanih razloga. Znam ja, a i naforumu su pitatelji ćesto protestirali da su pri takovom otkazivanju diskriminirani, jer caruje nepotizam i ulizivanje. Ne cijeni se rad i zalaganje. No međutim ima i radnika koji se zločesto ponašaju,pa bi da su baš uvijek u pravu,pa bi bolovanja,pa bi GO,pa nebi poštivali radnu itehnološku disciplinu,pa bi silne porodiljne iza toga GO,pa opet prodiljne pa bi sve, samo nebi radili. E malo je previše "beneficija" a pre malo zalaganja. Ko je kriv? Vlasti jer su dozvolile da možeš više zaraditi "neradom" nego, radom. Da bi se ulizale radništvu kao glasačima dale su malo preveć "prava" iz državnog buđeta (koji svi plačamo i radnici i poslodavci) a s druge strane obezvrijedile su rad, znanje i resurse pa su plaće male. E tako se vrtimo u krugu iz kojeg sve smirdi od nerada i nereda. Eto ,draga moja to bi nas sve trebalo brinuti i protiv toga bi se trebalo boriti. Ne za socijalu nego za socijalno društvo u kome će svi moći živjeti od svog rada a oni koji ne mogu raditi jer su stari ili nemoćni da im se može obezbijediti dostojan život. Nećemo li raditi,ništ od dostojnog života pa kakogod tko i iz kojkeg kuta gledao na probleme iz radnih odnosa i one oko njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se, ne treba mi objašnjavati situaciju u privredi jer i sama radim u istoj.

Znam ima nas svakakvih i svatko zna najbolje što treba učiniti.U ovih 33,5 godina ukupnog staža od toga 19 +14,5 godina kod istog poslodavca (bez regresa,bez jubilarne, bez o,5% na godine staža,ispod prosjeka, na bolovanju sam bila jako malo, gdje sam savjesno i pedantno radila,sa 30 dana godišnjeg na 25 itd,itd.

Zato nitko ne treba nikome to spočitavati i potsjećat na savjest.

 

Jer mi mali ljudi nismo privredu doveli do ovog stanje a ja bi radije da sam ostala u radnom odnosu nego da završim na burzi na 1.350, kuna a tko zna dal ću se i moći opet zaposliti.

Još jednom hvala na pomoći i lijep pozdrav.;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Barbana draga,

ne spočitavam ja nikome ništa. Htio sam samo upozoriti da moramo nastojati prvo,promjeniti sebe da bismo mogli očekivati i tražiti da se mjenjaju drugi. I nisam rekao da su radnici krivi za ovakovu situaciju. Rekao sam ko je kriv. Vlasti koje su dozvolile kriminal,korupciju.Omoigućile svojim primjerom nelikvidnost.Omogučile narodu da se uvali u kredite i ostavile ga na cjedilu jer nisu ništa poduzele da taj narod može zaraditi dostojnu plaću i plaćati svoje obveze (za koje ako ćemo pošteno, najveći dio krivice snosi sam narod) . Omogućile su nerad i nered, pa svako uzima što mu je "pri ruci". Polititičari po nazornim i upravnim odborima,poslodavci povezani sa vlastima nosioci velikih poslova izrabljuju narod,ne plaćaju na vrijeme obveze,poreze,doprinose. Radnici koriste maksimalno benificije i kad je to potrebno i kad nije. E da bi se taj krug prekinuo moramo od nekud poćeti. Najbolje od sebe samih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija