Jump to content

smanjenje plaće


lorena1984

Preporučene objave

lorena,

bez vaše suglasnosti poslodavac vam nemože umanjiti vašu OSNOVNU plaću,bez obzira jeste li učinili kakovu grešku. Da bi on mogao učiniti takovo što vezano za eventualne stimulativne dijelove plaće, mora to imati regulirano vašim ugovorom o radu,pravilnikom ili kolektivnim ugovorom...i opet samo ako bi se radilo o stimulaciji na količinu ili kvalitetu rada,ali nikako ne na osnovnu plaću.Sve je to stoga što ugovor o radu podrazumjeva da vi ne obavljate samostalan rad (za razliku od ugovora o djelu)nego se rad odvije pod nadzorom i prema uputama poslodavca,te ne snosite odgovornost za eventualne greške. Kada bi to činjenje grešaka bili učestalo,poslodavac bi vas pismeno morao upozorit na iste pa tek onda zahtjevati naknadu štete sa kojom naknadom bi se vi morali PISMENO suglasiti. Dakle nama uzimanja od plaće bez Vše suglasnosti.

Osim toga ako radite preko tri godine na ugovor o radu na određeno vrijeme ,pobrinite se da vam poslodavac da ugovor na neodređeno vrijeme,jer je to obvezan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija