Jump to content

samo izljev xP


zvonka85

Preporučene objave

Pozdrav!

Ovdje na legalisu mi se cini kao neko pravilo da se popljuje majka ako ima prigovora sto se tice kontakata djeteta sa ocem.

Ja nikad nisam branila kontakt, zaboga miloga, pa meni odgovara to. Da dijete poznaje i druzi se sa svojim ocem, a s druge strane imam vise vremena za sebe :)

Ali, ono sto frustrira je cinjenica da, u vecini slucajeva, otac i nije toliko zainteresiran za dijete, koliko za pravljenje inata.

U mom slucaju, ja dajem dijete ocu i van odredenih okvira, zasto ne, ali ako on vrati dijete kuci, a mene nema, on zove policiju, on zove socijalnu sluzbu..

Htjela sam otic na more s malenom, on kaze da nesmijem, da ce mi zvat policiju da ne postujem vrijeme njegovih kontakata. Ako ostavim dijete doma sa mojima, zvat ce socijalnu da zapostavljam dijete, a on ne zeli uzet dijete. I sta sad?

On dolazi na sud, u centar, gdjegod i lije suze da mu ja branim vidjat dijete (ta priča valjda uvijek pali) i sad ti dokazi da to nije istina. I onda se na mene obruse i mene se kudi da to ne smijem?!?

U jednu ruku to je zlostavljanje! On ima kontrolu, kao! Ajde molim te!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

žalosno je da se centar za skrb odnosi tako prema majkama i svakoj u svakom dijelu hrvatske kaže isto.Oni se drže samo nekakvog zakona i svi smo im isti jedva čekaju da završe s nama .Katastrofa znam šta proživljavaš jer sam i sama u takvoj situaciji a moje jedno dijete je sa posebnim potrebama što dodatno komplicira stvar.OTAC DANAS KAŽE DA ĆE IH SE ODREĆI JER AKO ONI NE TREBAJU NJEGA NE TREBA NI ON NJIH . Drži se i budi jaka možemo mi to što nas ne ubije to nas ojača .Pozdrav iz Osijeka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@zvonka85, je li vam tko rekao da dijete ne bi smjeli pričuvati vaši roditelji, a to nije tako da oni o njemu brinu a vi tu i tamo hospitirate? Ili da ne smije ići u vrtić možda jer za to vrijeme brine o njemu neka druga osoba?

 

Ili, je li vam netko u CZSSu ili drugdje rekao da s djetetom ne smijete na more, baš kao što otac ima vrijeme godišnjeg koje će dijete provesti s njim? Ako kojim slučajem jest, tražite izmjenu odluke suda da se uvrsti crno na bijelo da će s vama provoditi tijekom praznika npr. 4 tjedna na odmoru ev. uz dodatak: za vrijeme kojeg će otac doći po dijete ako treba i na Bali ili Tenerife (jer možda sljedećih godina budete htjeli baš tamo) 2x tjedno po 2 sata, utorkom i četvrtkom, 17-19 svakako.

 

@latica555, odreći ih se ne može. Odnosno, svašta se može napisati i potpisati, ali to pravnog učinka nema ama baš nikakvog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Latice, hvala na podrsci i ja tebi drzim fige :)

 

Meni na CZSS nitko ništa ne govori.

Informacije o svojim pravima, tj. pravima svojeg djeteta

besplatno mogu dobiti samo na raznoraznim forumima,

kao ovdje npr. Zahvaljujem na informaciji, btw :)

 

Nazvala sam jutros socijalnu radnicu da je pitam što mi

je činiti, pošto se u rješenju o kontaktima ne spominje

što u slučaju praznika. Naime, dijete je imalo godinu

dana kad je izdano to rješenje. Pošto je sad već prošlo

dvije godine, uspjela sam dogovoriti sa bivsim da

kontakti ipak budu malo češći, tj. da je može on vodit

sebi kuci u drugi grad i da netreba to bit pod mojim

nadzorom. Dakle, predstavila sam se socijalnoj radnici

koja mi je odbrusila - dobro ja znam tko ste. Sjecam te

se. Ti si ona koja branis svom djetetu oca. Sta je? Jesi nasla kojeg novog? Ja sam ostala paf! Moj bivsi je izjavio par puta da branim kontakt (stvarno neznam cemu) i mora da je to istina, a drugo pitanje ne zelim ni komentirati.

Izignorirala sam to i nastavila sa svojim pitanjem,

na što je preljubazna radnica rekla: dobro mozes ti ici

na more s bebom, necemo ti mi nista, ali nemoj da se

desi da otac zove svoje dijete na telefon, a da se ona

ne javi! Svaki dan mu mora bit dostupna, u svakom trenutku. Jeli ti to jasno?

Eto, toliko! Trazila sam zatim broj od druge socijalne

radnice jer od ove osim bezobrazluka, nista. Javila se

neka mlada cura, ona kaze da ona nezna bas previse, ona

je nova. Ali da moze ona pozvat mog bivseg i mene u

centar, pa da sjednemo i sve lijepo rjesimo ko ljudi.

Da smo mogli rjesiti išta ko ljudi, nebi ni zavrsili

na czss-u. Tako, da sam se uvjerila jos jednom u

korisnost i profesionalnost czss-a.

 

Ja cu na more otić sa svojom bebom, ocekujem mozda koji

poziv od policije jer ce ih bivsi zvat da sam otela

dijete (da, i to je vec bio napravio), ali ostatak

vremena uzivat :)

 

A, za ubuduce, necu ja nista vise trazit sudski jer nemam novaca, neka on trazi izmjenu. Naplacala sam se odvjetnika i previse kaj se toga tice xD

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok Zvonka !

Evo čitam tvoj post i nakon duže vremena ponovo pišem jer tvoja je situacija vrlo slična mojoj.I da, ne da mi se opširno ponovo pisati o svemu, samo ću što je moguće kraće i da ne otvaram novu temu. Nakon godinu dana završio nadzor, kontakti oca i djeteta nisu uspostavljeni, od nadzora prošlo 6 mjeseci ( ni rješenja ni obavijesti ni ništa)da bi neki dan dobila poziv od CZSS u vezi kontakta oca i djeteta. "Veliki" otac se opet sjetio da bi me mogao malo provocirati, jer nema pametnijeg posla valjda, ima veliku vojnu mirovinu i viška vremena.Dok je trajao nadzor njega skoro nikada nije bilo kod kuće, uvijek neki izgovori, kad sina sretne na ulici ni ne pozdravi ga i kad mu je to cura iz nadzora rekla i pitala ga zašto , rekao joj je da ga sin više ne zanima. To je i pokazao stalnim žalbama i razvlačenjem plaćanja alimentacije, dan danas duguje novac, zadnji put se žalio u 3 mjesecu ( o sporosti suda da ne pričam). I sad odjednom bi on opet htio kontakte, neki dan ja bila na razgovoru u centru, jučer sin koji je izjavio da ne želi kontaktirati s njim. Sinu je 16 godina i samo me zanima da li je njegova izjava da ne želi kontakte s ocem dovoljna da mene nitko ne može optuživati za manipuliranje. Mislim da se sa 16 godina smatra starijim maloljetnikom i da kao takav može sam odlučiti. I može li CZSS natjerati sina i mene da idem na razgovore u Obiteljski centar, jer ja ne želim i neću, dosta mi je više bivšeg muža i suda i socijalnog ( već skoro 10 godina). :-? Ako je veliki otac neka plaća alimentaciju dobrovoljno, a ne da ga sud mora prisiljavati. Držim ti palčeve Zvonkica i svima u sličnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Ja cu na more otić sa svojom bebom, ocekujem mozda koji

poziv od policije jer ce ih bivsi zvat da sam otela

dijete (da, i to je vec bio napravio), ali ostatak

vremena uzivat :)"

 

Iz ovoga proizlazi da se vi ne pridržavate sudske odluke i da vam to nije prvi puta i uskraćujete djetetu njegovo pravo na susrete sa ocem.

A vrlo jednostavno to možete riješiti na način da nazovete djetetovog oca i dogovorite se sa njim da ćete od tada do tada biti sa djetetom na moru u tom mjestu, a od tada do tada će on biti sa djetetom na moru ili već negdje prema dogovoru. Tako to rade savjesni roditelji.

Za ovakvo nepoštivanje sudske odluke u nekim sređenijim zemljama kad govorimo o pravima djeteta prvo bi bili upozoreni, a ako bi se ponovilo još jednom bili bi sankcionirani negdje novčano, a negdje prijedlogom da se izmjeni odluka o povjeravanju djeteta.

Iako nije čest slučaj kod nas, vidio sam jednu odličnu i vrlo preciznu sudsku odluku jednog našeg suda koja pored vrlo preciznih termina susreta uključuje i sankcije za roditelja koji je se neće pridržavati pa tako npr. prvo uskraćivanje susreta djeteta i roditelja s kojim ne živi kaznit će se iznosom od 5000,00 kn, drugo uskraćivanje susreta iznosom 10000,00 kn i više nikakvih nema problema kad je riječ o susretima i druženju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam ja to dobro pročitao da se ona to vama obratila s "ti" ??????? Drugi put snimite takav razgovor pa ćemo joj dati trajni otkaz u RH i bez pomoći odvjetnika ! Svašta si ti pravnici dopuštaju !

A vi isto jednom nazovite bivšeg kad je kod njega dijete, pa poklopite nakon prvog zvonjenja i pozovite policiju :)

Jadno nam je pravo ! Svašta !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Gringo! Upravo o tome pričam. Krenuo si sa očitavanjem bukvice, ne znajući cijelu priču. Da, ja jesam savjesni roditelj i da nazvala sam bivšeg i -nije da sam ga obavijestila, vec sam ga PITALA dali se on slaže sa tim da odem s bebom ovaj tjedan na more, na sto je on rekao - nema šanse, i da ja ako odem da će zvat policiju da sam otela dijete! Taj roditelj je zvao policiju i vise nego jednom, ne zbog tog nepravde prema njemu ili djetetu, već iz čistog inata, govorim o maltretiranju ovdje. Prvi put- dolazi po dijete, ja mu velim nek pričeka minutu da je premotam, na šta on poludi i zove policiju da dijete nije bilo spremno iste minute! Drugi put- beba je povraćala i bila u temperaturi, zovem ga da velim dali može doći sutra kad joj bude bolje, odgovor- policija na vrata: spominju nekakvo trovanje djeteta od strane mene, treći puta: vraća dijete doma nakon kontakta, ja nisam kod kuće, nego na poslu, drugi dan, socijalne radnice su dobile prijavu da ja zanemarujem dijete.. moram li nastaviti?? I tako vec vise od godine dana. Da živimo u nekoj zapadnoj zemlji tome mukotrpnom zlostavljanju (da tako kažem, jer druge riječi nemam) odavno bi bio kraj. Samo da spomenem da je bivši registrirani obiteljski nasilnik, jer je bilo i fizičkog nasilja, al neću sad o tome. Unatoč, svemu tome, dragi moj Gringo, JA sam bila ta koja je tražila da se sudski odredi kontakt s djetetom jer ju je sudskog rješenja došao posjetit možda jednom na mjesec! I to na moje pozive! Jer moje dijete IMA pravo na oca i ja to pravo zagovaram. Kakav je, takav je, ali otac joj je. Je žalosno što se nemožemo normalno dogovorit, ali kad je inat u pitanju, to je nemoguće.

I to je ono što mene toliko frustrira! Kao što si ti sad zaključio da sam ja nesavjesni roditelj (po čemu??) kojeg treba kaznit, tako se postavljaju i oni koji bi trebali pomoći (CZSS)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@istipi,

socijalna radnica, ne pravnica.

 

@Gringo,

iz prvog zvonkinog posta se da prilično jasno zaključiti da se, kao roditelj s kojim dijete živi, sa roditeljem s kojim ono ne živi pokušavala dogovoriti o odlasku s djetetom koji dan/tjedan na more, a isti rekao da ne smije. Istovremeno, imajmo u vidu da odluke sudova, osim vrlo rijetkih, ne navode i broj tjedana koje će dijete provesti npr. ljeti na odmoru sa roditeljem s kojim živi, stoga bi značilo da to svako takvo dijete niti ne bi smjelo, a sve radi vlastite dobrobiti o kojoj roditelj skrbe? Usput, postoji i poprilična mogućnost da tvrdoglavost i inatljivost, naime, nije spolno pripadajuća karakteristika.

Što, dakle, u slučaju iz ove teme savjetujete?

 

PS. sorry zvonka, tipkale smo otprilike u isto vrijeme o više manje istome..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Istovremeno, imajmo u vidu da odluke sudova, osim vrlo rijetkih, ne navode i broj tjedana koje će dijete provesti npr. ljeti na odmoru sa roditeljem s kojim živi, stoga bi značilo da to svako takvo dijete niti ne bi smjelo"

 

To ne znači ovo gore nego znači da će dijete provesti na moru sa roditeljem kojim živi isto toliko koliko i sa onim kojim ne živi, ili više/manje kako se roditelji dogovore, a ako dijete provodi sa jednim roditeljem određen broj dana na moru ne znači da ga onaj drugi ne smije čuti ili vidjeti.

 

"Što, dakle, u slučaju iz ove teme savjetujete?"

Jedan sam već napisao, a drugi je da se roditelji dogovore i predlože izmjenu kontakata.

 

"Usput, postoji i poprilična mogućnost da tvrdoglavost i inatljivost, naime, nije spolno pripadajuća karakteristika."

Nisam siguran na što se odnosi ova rečenica i kome je upućena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvonka drži se,i nemoj se obazirat na pljuvače majki ovdje na Legalisu! Ja sam u potpuno istoj situaciji,moj isto stalno prijeti s prijavama,a CZSS se stalno hvata za njegova prava! Znači li to da on nema nikakvih dužnosti,a ja kao majka imam samo dužnosti i nikakva prava,i još k tome nikakvu šansu zaštititi dijete od zlostavljanja!? Žali se na rad Czss-a,i oni imaju nadređene,ja ću učiniti upravo to,već danas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasada verbalno,a koliko ja znam to je isto zlostavljanje...govori joj da je glupa,mutava,ne želi je dići ako plače,ismijava je na svakom koraku...i ne,nisam se pismeno czss-u obraćala,samo usmeno,na što mi je rečeno da on ima prava(koja mu nitko ne negira),ali smatram da bi njima primarna trebala biti zaštita djeteta jer ono ne može samo sebe zastupati...U svakom slučaju,hvala na ideji,danas ću im se i pismeno obratiti,da vidimo,hoće li to išta značiti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajmo se vratiti na početak :namiguje:

 

Pozdrav!

Ovdje na legalisu mi se cini kao neko pravilo da se popljuje majka ako ima prigovora sto se tice kontakata djeteta sa ocem.

 

krivo Vam se čini, odgovori na legalisu ovise o opravdanosti prigovora...istina, ponekad se neki zaigraju, ali to se ipak rijetko događa.

 

 

Ali, ono sto frustrira je cinjenica da, u vecini slucajeva, otac i nije toliko zainteresiran za dijete, koliko za pravljenje inata.

 

nemojte generalizirati, zadržimo se radije na Vašem problemu

 

U mom slucaju, ja dajem dijete ocu i van odredenih okvira, zasto ne, ali ako on vrati dijete kuci, a mene nema, on zove policiju, on zove socijalnu sluzbu...

 

opći je stav da je intenzitet druženja zapisan u sudskim rješenjima minimum potreban djetetu, pa se roditeljima koji se mogu dogovarati preporučuje i znatno više od toga. obratite pažnju na pojam "moći se dogovarati". za Vašeg je bivšeg supruga u ovom trenutku "dogovor" tek misaona imenica(možda, jednom kad ga prođe jad i želja za osvetom to bude u mogućnosti), stoga se držite određenih okvira, kako bi sebe (i dijete) poštedjeli scena.

 

Htjela sam otic na more s malenom, on kaze da nesmijem, da ce mi zvat policiju da ne postujem vrijeme njegovih kontakata. Ako ostavim dijete doma sa mojima, zvat ce socijalnu da zapostavljam dijete, a on ne zeli uzet dijete. I sta sad?

 

ništa. lijepo sastavite dopis centru u kojem ih obavještavate da ste dana toga i toga pokušali s bivšim suprugom dogovoriti kad će tko od vas koristiti praznike s djetetom, da dogovor nije uspio te da Vi odlazite na more s u tom i tom periodu. zbrojite koliko će susreta s djetetom propustiti (prema određenim okvirima!) te ponudite nadoknadu istih (recimo, predložite da otac s djetetom provede umjesto 14, 16 dana u komadu). dopis pošaljite poštom s povratnicom, ili predajte na urudžbeni zapisnik na centru i tražite urudžbeni broj. i otiđite s djetetom na more.

baš bih voljela vidjeti centar, a bogami i oca, koji bi tvrdili da je za djete bolje kuhati se na kontinentu, nego biti na moru.

 

On dolazi na sud, u centar, gdjegod i lije suze da mu ja branim vidjat dijete (ta priča valjda uvijek pali) i sad ti dokazi da to nije istina. I onda se na mene obruse i mene se kudi da to ne smijem?!?

U jednu ruku to je zlostavljanje! On ima kontrolu, kao! Ajde molim te!

 

ako se držite zadanih okvira, može hodati kud hoće, zvati koga hoće, liti suza koliko želi, mogu svi skupa pjevat borbene. prije ili kasnije (nažalost češće kasnije, a Vi se morate naučiti kako sve to preživjeti uz minimalan utrošak vremena i živaca) svi će shvatiti da su to tek šuplje priče i da on zaista zloupotrebljava svoja i djetetova prava e kako bi Vama i dalje kontrolirao život. i nemojte se uzbuđivati zbog upozorenja centra, oni uvijek "pritišću" onog roditelja s kojim se može dogovarati. ali, budu li previše pilali po njegovim pravima, podsjetite ih(smireno, bez padanja u vatru!)da i Vi imate neka prava, posebice na miran život bez scena. toučka.

 

dakle, držite se papira i nedajte se za...zezati.

 

usput rečeno, da li je policija ikad reagirala na njegov pozive, pa došla na lice mjesta provjeriti kojom ste brzinom premotali dijete? :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija